Изложби

Фотоизложба на Цвета Хайдарова във Варна

Първо място във фотоконкурса „Какво е да си на 20 г. в моята страна”

Фотоизложба на Цвета Хайдарова във Варна


◊ СЪБИТИЕТО

"Алианс Франсез" - Варна има удоволствието да открие първата самостоятелна изложба на Цвета Хайдарова, която спечели първо място във фотоконкурса „Какво е да си на 20 г. в моята страна”, организиран от Фондация „Алианс Франсез” – Париж.

Изложбата ще бъде открита
на 2 декември от 18:00 ч.
във Франкофонски център - ул. "Преслав" 69, Варна.


◊ ЗА ФОТОГРАФКАТА

Цвета Хайдарова открива страстта си към фотографията преди година, когато се записва на курс при Ангел Ненов - професионален фотограф. По професия фармацевт, на 24 г., тя решава, че това е нейното призвание и се отдава на фотографията. Наградите не закъсняват: първо място на “Варна на младите”, второ място на “Антидрога - Антиспин”, сребърен медал на FIAP в раздел Монохромна фотография на IV Международен фотографски салон - Варна, и голямата награда на Фондация „Алианс Франсез” на конкурса “Какво е да си на 20 години в моята страна”, с която печели правото на самостоятелна изложба в парижка галерия, която ще се проведе през месец август 2011 година. Тя определя за себе си успехите като начало на творческия си период и смята, че най-добрите й творби тепърва предстоят.

Цвета Хайдарова за себе си:


"Фотографията е моят начин за изразяване. Пленена съм от нейната магия и мисля, че тя е моето призвание. Това, което ме грабва във фотографското изкуство, е способността без думи да изкажеш своя идея, да покажеш отношението си към дадена житейска ситуация и да въздействаш на хората. С всяка фотография показвам късче от моята душа и се надявам така да докосвам зрителя. Настоящата изложба е компилация от мои кадри, снимани през последната една година - годината на творческия ми период във фотографията. Като първа пилотна самостоятелна изложба, тя е създадена от много жанрове, показващи пътя на моето обучение."
Автор:
Владислав Христов
Публикация:
02.12.2010 г. 12:34
Посетено:
1327
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11291-fotoizlozhba-na-tsveta-haydarova-vav-varna