Изложби

“Flauto in Dicembre” – фотографии на Катя Чаушева и Антонио Палмерини

Изложба в Арт галерия "Анима", София

“Flauto in Dicembre” – фотографии на Катя Чаушева и Антонио Палмерини


◊ СЪБИТИЕТО

От 1 декември до 15 януари 2011 г. Арт галерия "Анима" представя “Flauto in Dicembre” – фотографии на Катя Чаушева и Антонио Палмерини.

С откриването на изложбата отваря врати и нова зала в столичната галерия.

◊ ЗА ФОТОГРАФИТЕ И ИЗЛОЖБАТА

Катя Чаушева започва да снима сравнително късно, на близо 50 години, като дотогава се отдава изцяло на семейството си.

Всъщност то се оказва и причина да се захване конкретно с фотография. Синът й, който е фотограф, с времето се отдалечава от нея и осъзнавайки това, тя започва да търси общ език с него. Така постепенно фотографията се превръща в начин на живот и себеизразяване за Катя.

С Антонио Палмерини-Мерини се запознават преди няколко години, но истинската, реална среща се осъществява не много отдавна.

Антонио също e фотограф по призвание, с особен поглед – дълбоко интуитивен, нежен и красив. Въпреки че изразните средства и акценти при Катя и Антонио са различни, двамата запазват своята индивидуалност и успешно предават духа и атмосферата от преживяното в една добре организирана и съгласувана хомогенна визия.

Във “Flauto in Dicembre” прави впечатление пластичното решение, а цветовете носят усещане за спокойствие и ухаят на пастел. Слабата светлина, влизаща в интериора, е концетрирана върху модела и така подчертава само някои детайли на портрета, който излъчва финес и блаженство.

Абстрактната визия на някои от кадрите и липсата на рязкост във фона имат за цел да отклонят вниманието от опит за търсене на конкретика и да бъдат единствено начин за по-осезаемо предаване на атмосферата и състоянието на модела.


“Flauto in Dicembre” се открива на 1 декември 2010 г., от 19:00 часа в Арт галерия "Анима" на ул. "Любен Каравелов", 58, София.

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
01.12.2010 г. 12:55
Етикети:
Посетено:
2598
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11283-flauto-in-dicembre-fotografii-na-katya-chausheva-i-antonio-palmerini