Изложби

Изложба "Едно плюс едно е равно на 7"

По случай международния ден на информацията - 26 ноември

Изложба "Едно плюс едно е равно на 7"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Арт Муза” представя

„Едно плюс едно е равно на 7”

Шелин, Иллел и Шмуел, съвместно с Вени Георг-Фридман

Изложба – пана и картини

Изложбата е посветена на международния ден на информацията - 26 ноември

26.11.–02.12.2010

Откриване: 26.11.2010 от 18.00 ч.
София, ул. „11 август” 23


Столичната галерия „Арт Муза” представя изложбата на едно забележително семейство, в което рисуването е  традиция и се предава през поколенията. Майката Вени Георг-Фридман предава на децата си стара технология за сътворяване на пана върху дърво и картини в същата стилистика, а тя самата се вдъхновява от свежото и неповторимо въображение на Шелин, Иллел и Шмуел. Те са рожби на съвременното технологично общество и всички заедно подготвят специално картини, вдъхновени от интерпретацията на темата за информацията… Като се замислим – всяка картина е резултат от опита на художника да предаде своята информация на зрителя, без да даде на всяка цена кода за нейното разчитане…


◊ ДУМИ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Информацията е всичко, което ни заобикаля, дава ни сведения за обкръжаващата ни действителност и процесите, ставащи в този свят. С помощта на интернет – глобалната компютърна мрежа за обмен на информация – връзката между хората не зависи от разстоянието и времето. От малки възприемаме света чрез звуци и жестове, това става основата на нашето развитие. Като пораснем, започваме да възприемаме и чрез букви, символи и знаци. Чрез тях човек е запазвал и предавал знания през поколенията, от пещерните рисунки до съвременната писменост.

В този дух тази изложба е посветена на инструментите, с които човечеството е запазило връзката между миналото и настоящето. Следвайки догмите на математиката, „едно плюс едно е равно на седем“ е напълно погрешно, но когато се освободим от коловоза на общоприетото и дадем воля на нашата мисъл, ние разсъждаваме свободно. Разнообразието в природата не е само външно, а и вътрешно. Както всеки е различен, така всеки си има свой начин на мислене и поглед върху нещата. За едни заглавието може да гласи: един мъж плюс една жена е равно на седем деца, за други то гласи: един ден плюс едни час е равно на седем различни действия. И следвайки разнообразието в живота ни, нашето изкуство е разнообразно и различно.”
Иллел Фридман
Автор:
Н. Климукова
Публикация:
25.11.2010 г. 22:06
Етикети:
Посетено:
954
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11237-izlozhba-edno-plyus-edno-e-ravno-na-7