Изложби

"Феерични пътешествия" в Арт галерия "Париж-Москва"

Проф. Вихрони Попнеделев, Атанас Хранов, Иван Тотев, Георги Атанасов и Христо Кралев

◊ СЪБИТИЕТО

Арт галерия "Париж-Москва" представя

изложбата "Феерични пътешествия"

24.11.2010-31.12.2010

Арт галерия "Париж-Москва", Дом на Москва в София,
ул. "Г. С. Раковски" 92

Новата изложба, която представя Арт галерия "Париж-Москва" ще Ви отведе на приказно пътешествие във времето и пространството, в света на митовете и легендите.


◊ АВТОРИТЕ

Проф. Вихрони Попнеделев е роден в Пловдив. Завършва живопис в НХА през 1979 г. Работи в областта на живописта, рисунката и неконвенционалните форми. Дългогодишен преподавател в НХА.
 
Атанас Хранов е роден в Пловдив. Завършил е Средното училище по изкуствата в Котел, след което и НХА през 1987 г., специалност "Дървопластика и живопис". Има 25 самостоятелни изложби и участия в над 50 общи изложби. През 1991 г. печели наградата на град Пловдив за живопис.
 
Иван Тотев е роден в Пловдив. Завършил е скулптура във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Член е на СБХ от 2004 година. Има самостоятелни изложби в различни градове на страната. Носител е на годишни награди на пловдивските художници.
 
Георги Атанасов е роден в Добрич. Завършил е ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", специалност "Графика". Дългогодишен уредник в Художествената галерия на гр. Добрич. Художникът има 6 самостоятелни изложби, редица участия в пленери и общи художествени изложби. Член е на добричкото дружество "Ателие 13".
 
Христо Кралев
е роден в Добрич, където живее и работи и сега. Завършил е живопис в НХА. Има самостоятелни изложби както в България, така и в Австрия, Германия, Русия, Франция. Участвал е в
много общи проекти в Италия, Канада, Южна Корея, Хърватия.

Автор:
Йорданка Костадинова, галерист
Публикация:
01.12.2010 г. 23:36
Посетено:
1365
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11210-feerichni-pateshestviya-v-art-galeriya-parizh-moskva