Изложби

Снежана Нейкова и Иван Георгиев в Галерия "Папийон", Варна

Изложба сребърна пластика и бижута

Снежана Нейкова и Иван Георгиев в Галерия "Папийон", Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Папийон” има удоволствието да Ви представи изложба сребърна пластика и бижута на художниците Снежана Нейкова и Иван Георгиев.

Ще бъдете запленени от изкуството на двама автори, които са творчески екип от 1995 г. и тандемът им е вече проверен не само от възторжените им почитатели във Варна, а също от радушния прием, оказан им в Испания, Франция, Швейцария. Работят в областта на художествената обработка на метала и дизайна.

Очаква ни една интересна експозиция, чието откриване ще се случи на 12 ноември, петък, от 18:00 ч. в изложбената зала на галерия „Папийон” във Варна на ул. ”Драгоман” 12 – до Куклен театър.  

Заповядайте!


◊ ОЩЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

В настоящата експозиция художниците ще ни покажат малки пластики от оксидирано сребро и накити, изпълнени в различни техники - емайл, интарзия на сребро със злато, оксидирано, матирано и позлатено сребро, скъпоценни и полускъпоценни камъни.

През последните години търсят взаимодействието на среброто със силикатния емайл и чудесно допълват и заявяват за сетен път високия си професионализъм с експеримента и използването на нетрадиционни материали в своите произведения.

 
◊ АВТОРИТЕ

Снежана Нейкова и Иван Георгиев. Участвали са във всички общи изложби на приложните изкуства, организирани от Съюза на българските художници от 1995 г. до днес. Имат постоянни ангажименти с много галерии в страната и по света. Реализирали са множество самостоятелни изложби - 2004 г. в София - галерия „Ракурси” и през 2009 г. в галерия „Пунто”. В Бургас през 1999 г. в галерия „Луна от корени”, в Малага (Испания) през 2000 г. - галерия „Електра”, в Париж през 2006 г. - в галерията на престижните ателиета на „Сите дез`ар”.
Автор:
Галерия "Папийон"
Публикация:
11.11.2010 г. 16:40
Посетено:
2777
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11135-snezhana-neykova-i-ivan-georgiev-v-galeriya-papiyon-varna