Изложби

"Дух и Материя" в галерия "Бяла зона"

Изложба живопис на плевенските художници Драгомир Райчев и Петко Петков

"Дух и Материя" в галерия "Бяла зона"


◊ СЪБИТИЕТО

На 10.10.2010 г. Галерия „Бяла зона” има удоволствието да срещне ценителите на изобразителното изкуство с творчеството на едни от най-изявените плевенски художници Петко Петков и Драгомир Райчев.

Търсенията на двамата автори гравитират около вечната тема „ДУХ и МАТЕРИЯ”, светлина и мрак, преходност и непреходност. Изложбата е заредена с много ентусиазъм и ще бъде на разположение на ценителите на изобразителното изкуство в пространството на Галерия „Бяла зона” до 27.11.2010 г.

 
◊ ЗА АВТОРИТЕ

Драгомир Райчев e роден през 1963 г. в Плевен. Член е на групата на Плевенските художници. Участва активно в окръжни, областни и национални изложби. Пет поредни участия в Биеналето на малкият формат Плевен. Авторът има зад гърба си поредица от реализирани самостоятелни изложби в Плевен, Велико Търново и Долни Дъбник, както и множество участия в престижни международни арт-проекти. Негови картини са притежание на частни колекции в страната и чужбина.

Петко Петков е роден в Плевен през 1945 г. Член е на групата на Плевенските художници. Участва активно в окръжни, областни и национални изложби. Две поредни участия в Квадриналето в Стара Загора. Пет поредни участия в Биеналето на малкият формат Плевен. На Третото биенале през 2006 г. е носител на голямата наградата на СБХ за живопис. Авторът има зад гърба си няколко реализирани самостоятелни изложби в Плевен, София, Пловдив и Варна, както и множество участия в престижни международни арт-проекти. Негови картини са притежание на частни колекции в страната и чужбина.

Автор:
Александър Димитров
Публикация:
08.11.2010 г. 20:39
Посетено:
1220
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11110-duh-i-materiya-v-galeriya-byala-zona