Изложби

Изложба на Валери Цветков в галерия "ЛИК"

Хиперреализъм. Цветя, пейзажи, натюрморти, животни, голи тела и 2 портрета

Изложба на Валери Цветков в галерия "ЛИК"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия “ЛИК”
представя

Валери  Цветков
хиперреализъм


VIII самостоятелна изложба живопис

От 10.11. до 30.11.2010 г. 
вернисаж на 10.11., сряда, от 17 ч. до 20 ч.
галерия "ЛИК", ул. ”Лайош Кошут” № 37


◊ ЗА ХУДОЖНИКА И ИЗЛОЖБАТА

Валери Цветков е роден в Кюстендил през 1963 г. Завършил е Художествена академия в София през 1990 г. при проф. Димо Заимов със специалност "Стенопис".

Награди: 1986 г. взема награда за портрет на Васил Левски на Художествена академия. Откупена картина от НХГ през 1990 г. Печели награда за млад автор по живопис в галерия “Сала Барна” в Барселона през 2003 г.

Изложби: От 1990 г. до 2010 г. прави 8 самостоятелни и участва в много общи изложби в страната и чужбина.

В настоящата изложба представяме картини от шест цикъла: цветя, пейзажи, натюрморти, животни, голи тела и 2 портрета.

Художникът работи в стил хиперреализъм и фотореализъм. В по-ранните си произведения е силно повлиян от сюрреализма и творчеството на
Салвадор Дали. Залага предимно на академичната форма, често изведена до педантичност. Картините му са достъпни за възприемане от широк кръг почитатели и ценители. В жанрово отношение обхваща натюрморт, портрет, пейзаж, композиция. Въздействието се постига чрез хармония между форма, цвят и идея.

“Картините на Валери Цветков са истинска наслада за сетивата. Художникът ни повежда в един идеализиран свят от светлина, цветове, чистота на формата и композицията. Творбите вдъхват усещане за спокойствие, красота и естетика. В неговия прекрасен свят всяко нещо има своето място, значение и стойност. Спокойствието и уюта, от които днес все повече се нуждаем.”
Румяна Велинова

Картини от Валери Цветков са притежание на много частни колекции в България, Германия, Холандия, Португалия, Гърция, САЩ.

Автор:
Галерия ЛИК
Публикация:
06.11.2010 г. 22:46
Посетено:
4323
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11100-izlozhba-na-valeri-tsvetkov-v-galeriya-lik