Изложби

В Добрич откриха изложбата по проект "D 3"

Изложба на Гинка Димова, Цветан Манев и Николай Тодоров

В Добрич откриха изложбата по проект "D 3"


◊ СЪБИТИЕТО

Гинка Димова, Цветан Манев и Николай Тодоров откриха в Художествената галерия на града своята изложба по проект „D 3".


Проектът е създаден през есента на 2009 г. от трима художници с цел експониране и популяризиране на тяхното изкуство в различни градове на България и в чужбина. Това са автори с различен творчески натюрел, с оригинален почерк, обединени от професионалното отношение към изкуството, приятелството и града, в който живеят - Добрич. Художниците бяха поздравени от зам.-кметовете Камелия Койчева и арх. Пламен Ганчев, като и от много техни колеги и приятели. Платната могат да бъдат закупени, като цените им са между 300 и 2000 лева.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Търсенията и постиженията на авторите са в областта на живописта, като Гинка Димова се представя с оригинална акварелна живопис, Цветан Манев - с маслена живопис, а Николай Тодоров - с произведения, изпълнени в уникална смесена техника върху платно.

Проект “D 3" беше поканен да гостува в Трявна в рамките на Славейковите национални литературни празници през месец юни 2010 г., след това се представи във Варна в галерия „Актив Арт" от 1 до 19 юли, а от 4 ноември е експониран в Градската художествена галерия в Добрич. През месец август част от участниците в проекта - Гинка Димова и Цветан Манев, участваха успешно в международен пленер в Нови Сонч - Полша. Цветан Манев взе участие в пленер в Боженци и има покана за международен пленер в Турция.

Тримата творци са с богати творчески биографии, с много самостоятелни изяви, но сега за първи път се представят заедно пред добричката публика на 4 ноември 2010 г. от 17.30 часа в Градската художествена галерия на Добрич.
Автор:
Ангел Радилов
Публикация:
05.11.2010 г. 12:11
Етикети:
Посетено:
2515
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11076-v-dobrich-otkriha-izlozhbata-po-proekt-d-3