Изложби

"Опит за летене" на Ангел Герджиков в арт галерия "Ларго", Варна

Елате и вижте тази изложба. Преживяването си заслужава!

"Опит за летене" на Ангел Герджиков в арт галерия "Ларго", Варна
Ангел Герджиков. "Всичко, което имам", 30/60, акрил


◊ СЪБИТИЕТО

Арт Галерия "Ларго" представя 

“Опит за летене”
изложба живопис на Ангел Герджиков


05-25 ноември 2010

Откриване – петък, 05 ноември 2010 г., 18.30 часа 
арт галерия “Ларго” на ул. "Тодор Икономов" 1

• Журналисти, фотографи и оператори могат да се срещнат с художника в петък, 05 ноември, между 14,00 и 15,00 часа!


◊ ИЗЛОЖБАТА

В петък, 05 ноември, от 18.30 ч. в арт галерия “Ларго” се открива тридесет и седмата по ред изложба, която представя “Опит за летене” на пловдивския художник Ангел Герджиков.
   
В последните десет години със завидно темпо нарастват броят на картините и на изявите на талантливия художник от Града на тепетата. Невероятната му дарба и самобитен стил са оценени по достойнство от една от сериозните пловдивски галерии - “Възраждане”, която през последните 5 години ежегодно представя Ангел със самостоятелна изложба. Варненци пък за първи път видяха негови творби в изложбата на групата „Арт Бокс 69“ в галерия „Ларго“ през юли тази година. А ето, че дойде време и за самостоятелната му изява във Варна, където със сигурност картините му ще предизвикат интерес и ще пожънат успех. Защото пловдивската школа си личи навсякъде в платната му. Колоритът и композицията показват една зрялост и развитие на художника, надхвърлящи стандартите. Композициите му са разработени с брилянтно съчетание на прецизност и балансираност, в сюжетите има движение и ритмика, темите са една градация от символи и персонажи.
     
Когато разглежда картина, нарисувана от наистина добър художник, човек съзнателно или не започва да рисува във въображението си история, провокирана от творбата, която гледа. Колкото е по-силен творческият заряд на дадена творба, толкова по-реална и пълнокръвна е историята, която ни разказва. А когато разглежда цяла изложба на даден художник, човек вече рисува не само отделни истории – той създава в душата и в ума си образ на самия автор, чрез посланията в неговите картини. Какво по-интересно и вълнуващо преживяване на човешкия дух и въображение от една хубава изложба? Може би такова преживяване може да се сравни само с магичното съпреживяване на една музикална пиеса...
   
И така, разглеждайки изложбата на Ангел Герджиков в “Ларго”, ние можем да си представим неговия свят и него самия, изграждайки си представа чрез картините му. И този свят е нежен, тих и хармоничен. Този свят е изпълнен с мекота и лекота, изпълнен с мелодия. Героите в този свят са поети и музиканти, акробати и скитници, различни посвоему, но еднакви по това, че всички те са устремили поглед нагоре. Душите им се реят в облаците, мечтите им политат заедно с нашите мисли към небесния простор... Безтегловни и изпълнени с хармония, те са готови да полетят, а някои от тях дори летят, понесени на крилете на авторовата фантазия и неговия блян за свят, изпълнен с музика и безгрижие.
   
Ако искате да почувствате нежната, ефирна лекота в картините на Ангел Герджиков, романтиката на неговите герои, хармонията на света, който изгражда в творчеството си, елате и вижте тази изложба на живо в галерия “Ларго”. Преживяването си заслужава!
     
Изложбата продължава до 25 ноември.

   
◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Ангел Герджиков е роден през 1969 г. в Пловдив. През 1995 г. се дипломира в университета "Св. св. Кирил и Методий" в гр. Велико Търново, със специалност "Живопис". Има реализирани 12 самостоятелни изложби и многобройни участия в различни арт проекти. Авторът се изявява в областта на живописта. Негови творби са собственост на частни колекции в България, Франция, Белгия и др. Живее и работи в Пловдив.
   
   
Очакваме Ви на откриването в  петък, 05 ноември 2010, от 18.30 часа в галерията на ул. "Тодор Икономов" 1
.
 
Автор:
Нели Вълчева, галерист
Публикация:
04.11.2010 г. 23:26
Посетено:
3836
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/11074-opit-za-letene-na-angel-gerdzhikov-v-art-galeriya-largo-varna