Изложби

"Пейзажът" - изложба на Андрей Михайлов

Самостоятелна изложба живопис

"Пейзажът" - изложба на Андрей Михайлов


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Арт Муза”
представя

Андрей Михайлов
„Пейзажът” - живопис


27.10.–14.11.2010

Откриване: 27.10.2010 от 18.00 ч.

Авторът ще изпълни арии из опери на европейски композитори. Съпровод на пиано – Ани Тошкова, и с участието на Агоп Маникян (виола) и Ивон Кючукова (пиано).


◊ ПОВЕЧЕ

Андрей Михайлов е роден през 1951 г. и завършва висшето си образование при професорите В. Колев и Ж. Чолаков. Работи в областта на маслената живопис и акварела, и всяка година представя на софийската публика по няколко изложби, главно по темите – Природата – великият създател, Съкровищници на човешкия дух, Портретът, Европа – оригиналът на световната култура. Андрей Михайлов е влюбен в нашата столица и за всека празник на града открива изложба на темата „София – моя любов”.

В галерия „Арт Муза” художникът открива 39-та самостоятелна изложба на тема „Пейзажът” – градски картини от България и Европа, природни пейзажи с планински и морски изгледи. Представените творби са обагрени от очарование и прецизност в рисуваната по натура и преживяна действителност. Лирично настроение и по-свободна мазка са характерни за природните откровения на автора.

Андрей Михайлов освен художник е и класически певец. Изпълнител е в хор „Мадригал”, солист е на състава на юристите. Произведенията с европейски пейзажи са резултат от множеството му турнета. Откриванията на неговите изложби се превръщат в запомнящи се концерти с арии от знаменити композитори, в съпровод на известни музиканти.

С концерт от изпълнения на автора ще се открие изложбата в галерия „Арт Муза” на 27.10.2010 от 18.00 ч. и може да се види до 14.11.2010 на ул. „11 август” 23.


Автор:
26.10.2010 г. 14:43
Посетено: 2193
Етикети: изложба
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10998-peyzazhat-izlozhba-na-andrey-mihaylov