Изложби

Изложба "Полска графика и рисунка"

Произведения на преподаватели и абсолвенти от Европейската академия за изкуство във Варшава

Изложба "Полска графика и рисунка"


◊ СЪБИТИЕТО

Полски институт в София има удоволствието да ви покани на откриване на изложба „Полска графика и рисунка” на творци от Европейската академия за изкуство във Варшава
С участието на Мария Сосновска

25 октомври 2010 г., понеделник, 18 ч.,
ул. „Веслец”  № 12
 

◊ ДУМИ ЗА ИЗЛОЖБАТА

„Преподаватели и абсолвенти на Европейската академия за изкуство във Варшава представят свои работи в рамките на изложба, посветена на графиката и рисунката.
   
Класическата графика е труден занаят, изискващ много усилия и търпение. На пръв поглед изглежда, че напоследък все по-малко хора са привлечени от традиционните техники, но все пак тази изложба и художествените събития, които наблюдаваме напоследък, доказват, че нещата изглеждат другояче.

Работите, които можете да видите, са изпълнени в техниките линогравюра, литография, аквафорта, акватинта, хелиогравюра. Ще видите и рисунки, които често са тясно свързани с графиката, а понякога границата между тези две области изчезва. Темата на изложбата не е формулирана, защото всеки от творците се движи в свое собствено пространство и освен общата любов към техниките, всички ние градим свои различни светове”. (Магдалена Цибулска)

Изложбата продължава до 1 декември.


Автор:
Полски институт - София
Публикация:
24.10.2010 г. 15:12
Посетено:
1948
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10982-izlozhba-polska-grafika-i-risunka