Изложби

Изложба-конкурс "Без граница" в Арт Галерия "Ларго"

Впечатления и емоции от Златоград, Кавала, остров Тасос и Перперикон

Изложба-конкурс "Без граница" в Арт Галерия "Ларго"
Александър Йорданов, 12. клас, "Кавала"


◊ СЪБИТИЕТО

Арт Галерия "Ларго" и НУИ “Добри Христов”

представят изложба-конкурс на учениците от специалност “Изобразително изкуство”
 
“Без граница”

22 октомври – 04 ноември 2010,
 
Арт Галерия "Ларго", ул. "Тодор Икономов" 1 (зад ВИНС)


◊ ИЗЛОЖБАТА

В петък, 22 октомври, Арт Галерия “Ларго” за втори пореден път гостоприемно разтваря врати и предоставя своите пространства за изява на младите художници от специалността “Изобразително изкуство” на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна.
   
В изложбата отново ще намерят място творби на ученици от ІХ до ХІІ клас, голяма част от които са създадени по време на пленера в Родопите през септември тази година. Десет дни младите художници са събирали впечатления и емоции в Златоград, Кавала, на остров Тасос и Перперикон. Заредени с настроение и вълнуващи спомени талантливите ни деца ни показват красивите кътчета на Родопите и южната ни съседка Гърция в повече от 40 картини, рисувани с молив и туш, с въглен и креда, с акварел и маслени бои.
   
Вдъхновението им е подсилено и от факта, че и тази година изложбата ще има конкурсен характер. Учениците отново ще се състезават в две възрастови групи: първа група – ученици от 9 и 10 клас, и втора група – 11 и 12 клас. Ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда във всяка от групите. Наградите са осигурени от Училищното настоятелство на НУИ “Добри Христов”, Арт Галерия “Ларго” и фирма “Криси Арт”.

Журито, което ще определи победителите, включва известните варненски художници Венцислав Антонов, Стефан Радков, Милен Маринов и Николай Русев.
   
Отново част от средствата, събрани от продажбата на картините на младите художници, ще бъдат предназначени за закупуване на материали и средства за специалност “Изобразително изкуство” в училището.
   
Изложбата продължава до 4 ноември. Очакваме Ви в галерията на ул. "Тодор Икономов" 1.

Автор:
Нели Вълчева, галерист
Публикация:
22.10.2010 г. 22:43
Посетено:
2667
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10976-izlozhba-konkurs-bez-granitsa-v-art-galeriya-largo