Изложби

Габрово - Тун: които си приличат, се привличат

Тържествена вечер в Дома на хумора и сатирата, Габрово

Габрово - Тун: които си приличат, се привличат


◊ СЪБИТИЕТО

На 29.10.2010 г. от 17.30 ч. в Дома на хумора и сатирата ще се състои тържествена вечер под наслов „Габрово – Тун: които си приличат, се привличат”.

Организатори на проявата са Музеят „Дом на хумора и сатирата” и Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов” – Габрово. И двете габровски институции работят по съвместни проекти с побратимения швейцарски град.


◊ В ПРОГРАМАТА

В програмата на вечерта ще бъдат открити две изложби:
 
• Габровската художничка Антония Баракова ще представи 30 свои живописни творби. Платната от изложбата „Моят свят” са в характерния стил на художничката – пъстри цветни импресии, наситени с много настроение и предизвикващи приятни емоции.

• „На кмета на гр. Тун, г-н Ханс-Уели фон Алмен – с любов” е наименованието на втората изложба. Впечатляващата колекция от 137 фотографии е дело на 7 фотографи от Габрово и 5 фотографи от гр. Тун. Авторите на тази сборна изложба бяха участници в съвместния проект на Дома на хумора и сатирата и Фотоклуба в Тун „Срещи – и с усмивка”. След разменените гостувания в Габрово и Тун колегите-фотографи запечатаха забележителностите и красотите на двата града в стотици фотографии, а общата им изложба бе представена в Габрово и в Тун. Сега авторите предлагат нови фотоси от пътешествията си – една своеобразна разходка из двата града, видени през очите на чужденеца.

• Интересен акцент в тържествената вечер ще бъде представянето на характерни ястия от националните кухни на България и Швейцария – резултат от съвместния проект „Училищен обмен” между Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов” – Габрово и Професионалното училище в гр. Тун. За работа по проекта в Габрово пристига екип от 4 преподаватели и 6 ученици от швейцарското училище. Вечерта младите габровски кулинари ще почерпят с традиционни български ястия, а техните връстници от Швейцария ще демонстрират на живо пред гостите приготвянето на популярен швейцарски специалитет.

За доброто настроение в тържествената вечер ще допринесат и възпитаниците от Музикалното сдружение „Емануил Манолов” – Габрово. Талантливите ученици-стипендианти ще предложат на публиката интересни музикални изпълнения.

Автор:
Дарина Маринчевска
Публикация:
22.10.2010 г. 15:10
Етикети:
Посетено:
954
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10970-gabrovo-tun-koito-si-prilichat-se-privlichat