Изложби

Изложба на детски рисунки "Биоразнообразие. Нашата връзка с природата"

Рисунките на победителите от XIX Международен конкурс за детска рисунка

Изложба на детски рисунки "Биоразнообразие. Нашата връзка с природата"


◊ СЪБИТИЕТО

Изложба на детски рисунки "Биоразнообразие. Нашата връзка с природата" в Галерията на открито пред НТ „Иван Вазов”

От 23 септември до 7 октомври на изложбените тела на Столична община пред Народен театър "Иван Вазов" ще бъде показана изложба с рисунките на победителите от XIX Международен конкурс за детска рисунка на тема "Биоразнообразие. Нашата връзка с природата".
 
Изложбата ще бъде открита на 23 септември (четвъртък), от 10.00 ч. с пресконференция в градината на „Гранд Хотел София” (ул. "Гурко" №1).


◊ ИЗЛОЖБАТА

Изложбата показва 32 картини, нарисувани от деца на възраст от 6 до 14 години. Конкурсът се организира от Програмата за опазване на околната среда на Обединените нации (UNEP) и Байер.

За първа година децата на България имаха възможност да участват в този конкурс от световен мащаб и да покажат своите рисунки и отношението си към опазването на климата и биоразнообразието. В рамките на 2 седмици повече от 100 деца от цяла България изпратиха свои картини и станаха част от 3,2 милиона свои връстници от 95 страни от цял свят, които чрез своите рисунки дават отговори на въпроси като бъдещето на биоразнообразието и опазването на Земята.

Посланието, което всяка една картина предава, е едно и също: "Да спасим нашата планета – тя е единственото, което имаме!".


◊ ОЩЕ

Вече е известно мотото на конкурса за следващата година - „Животът в горите”.

2011 година е обявена за Международна година на горите от Обединените нации, като децата на България могат от сега да изпращат своите представи за опазване на горите и техните обитатели на адрес: „Байер България”, ул. „Резбарска” №5, София 1510. Крайният срок е 10 април 2011 г.

Автор:
Мария Томова
Публикация:
21.09.2010 г. 21:59
Посетено:
7399
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10733-izlozhba-na-detski-risunki-bioraznoobrazie-nashata-vrazka-s-prirodata