Изложби

Изложба на Максимилиан Праматаров в "Мазето на Баба Васа"

На откриването: електронна музика от "1000 NAMES" и светлинна инсталация от Милена Георгиева и Лео Каличе

Изложба на Максимилиан Праматаров в "Мазето на Баба Васа"


◊ СЪБИТИЕТО

"Мазето на Баба Васа" представя:

Максимилиан Праматаров
1000 NAMES
Милена Георгиева / Лео Каличе


21 август, 19 часа
начало на концерта в 21 часа
градинско парти с френски Пастис, Ди-Джей
ул. "Марица" 22, гр. Шаблa


◊ ПРОЕКТЪТ

Поредната си изложба "Мазето на Баба Васа" възложи на Максимилиан Праматаров, фотограф, роден в София, живеещ и работещ във Виена, Австрия.

Изложбата ще включи както дигитално диашоу на серия черно-бели фотографи, документиращи групово посещение на няколкостотин облечени в бяло тийнейджъри на концерт, така и road-trip серия от полароиди.

Максимилиан от своя страна покани още две групи артисти - софийското дуо за електронна музика "1000 NAMES" ще свири на живо до малките часове на нощта. Милена Георгиева и Лео Каличе, работещи в областта на екстериорния дизайн, ще представят светлинна инсталация в градината.


◊ МАЗЕТО НА БАБА ВАСА

Основано през 2002 година, "Мазето на баба Васа" е некомерсиално пространство за съвременно изкуство, намиращо се в Шабла, град в Северна България с население от 4 500 души. Изложбената площ обхваща около 10 квадратни метра, чиято архитектоника следва принципите на white cube, и се помещава в мазето на стара къща. "Мазето на баба Васа" съществува благодарение на гостоприемството на една 82-годишна жена и ентусиазма на постоянно увеличаваща се група от хора на изкуството с различна националност. За осемте си години съществуване в Мазето са представени произведения на около 30 автори, а ежегодните откривания са съпроводени с DJ програма.

"Мазето на баба Васа" не се опитва да надскочи себе си и не претендира за важност. Най-малкото изложбено пространство в малкия провинциален град и малката държава търси своята публика, първо сред местните жители, говори на диалект, работи с ограничен бюджет, импровизира и се наслаждава на природните дадености. "Мазето" намира удовлетворение най-вече в удоволствието да създава и забавлява, без да бяга от отговорността да допринесе за нечие развитие и да децентрализира тепърва оформящата се сцена за съвременно изкуство в страната.

Автор:
Владия Михайлова
Публикация:
19.08.2010 г. 18:49
Етикети:
Посетено:
1248
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10577-izlozhba-na-maksimilian-pramatarov-v-mazeto-na-baba-vasa