Изложби

"Балкански приказки" на Ганчо Карабаджаков в "Галерия 10", Варна

Изложба живопис, в рамките на VII биенале "Август в изкуството" 2010

"Балкански приказки" на Ганчо Карабаджаков в "Галерия 10", Варна
Ганчо Карабаджаков. Раздумка


◊ СЪБИТИЕТО

"Галерия 10" представя

"Балкански приказки"

Ганчо Карабаджаков


Живопис

Откриване на 10 август 2010 г. от 18.00 часа
в "Галерия 10" - Варна, бул. "Ген. Колев" 54, етаж 6
   

◊ ИЗЛОЖБАТА

Ганчо Карабаджаков представя на варненската публика колекция от картини на тема "Балкански приказки". Опирайки се на традициите на иконописта, картините на автора имат силно емоционално въздействие, внушавайки и предизвиквайки усмивки, щастие, радост чрез персонажите, изобразени в тях. Теренът е част от сфера – част от земя, което прави случката в творбата вечна и общовалидна, превръща малкия човешки свят на героите във вселена.

Внушението за непреходното единство между земно и небесно, тленно и нетленно авторът успява да ни предаде с абстрактно формообразуване, чрез богат пластичен език, с тънък усет към акцента, с внезапния точен детайл, с огнен колорит.

Този добронамерен и проникнат от любов свят, оплетен от сладкодумни приказки за любов, раздяла, странствания, веселби и срещи е светът на Ганчо Карабаджаков, свят, огрян от мъдра усмивка.

Ганчо Петков Карабаджаков е завършва през 1972 г. художествената гимназия в Казанлък. През 1979 г. завършва Художествената академия „Николай Павлович”, специалност „Илюстрация и художествено оформление на книгата”. Творчеството му е познато в Германия, Швейцария, Италия, Франция, Австрия, Белгия, САЩ, Турция, Гърция и др.

Изложбата ще бъде открита на 10 август 2010 г. от 18.00 часа в "Галерия 10".

• Експозицията е включена в програмата на Биеналето на визуални изкуства "Август в изкуството" 2010 г., съвместно с експозицията на Вихрони Попнеделев "Пейзажи от Париж" и може да бъде видяна до 07 септември 2010 г.

На откриването ще присъстват двамата автори – Ганчо Карабаджаков и Вихрони Попнеделев.

Заповядайте в "Галерия 10" - гр. Варна, бул. "Ген. Колев" 54, етаж 6

Автор:
Диана Йовчева, Наташа Неделчева
Публикация:
09.08.2010 г. 14:40
Посетено:
4824
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10546-balkanski-prikazki-na-gancho-karabadzhakov-v-galeriya-10-varna