Изложби

Изложба "Живи в метал" в галерията на Сибанк

Изложба на Бисер Недялков, Венцислав Шишков, Михаела Каменова

Изложба "Живи в метал" в галерията на Сибанк
Михаела Каменова. "Инертност"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Върхове”/Zeniths
представя

Живи в метал

Бисер Недялков
Венцислав Шишков
Михаела Каменова


13 юли – 3 август 2010 г.
Откриване – 13 юли 2010 г. (вторник), 18:30 часа

През 2007 студенти от специалността „Метал” на Националната художествена академия в галерията на СИБАНК с изложбата СКРАП – скулптури от метални отпадъци.

Сега „Живи в метал” продължава серията от изяви, в които въображението на младите художници „съживява” този толкова богат на възможности материал. Личността, която обединява участниците в творческите експерименти със скрап, е техният преподавател – проф. Велислав Минеков.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Авторите Бисер Недялков, Венцислав Шишков и Михаела Каменова търсят и намират своето място в изкуството с нестандартно виждане за измеренията на живота в материята.

Духът на техните творби и характера на материала идеално се преплитат и си взаимодействат в заглавието на изложбата: „Живи в метал”. Младите артисти намират вдъхновение в технологичните тънкости на работата с метал и в предизвикателството да създават скулптури от скрап.

...Така изложбата естествено попада в напрегнатото, особено за младите, поле на екологията, което допълнително се разгръща в тематичния интерес към животните, превърнати и в емоционално четлива алтернатива на мъртвия механизъм, и в директен знак на живата форма.
Георги Лозанов

Общо 24 металопластики в експозицията впечатляват с внимание към детайла и усет на авторите към натурата на животни, птици, риби. Пластичните търсения на тримата млади артисти са намерили израз в разнообразни, изпълнени с емоция и много „живи”, форми. Темата, която ги обединява, е малка част от творческото поле на авторите от ателието на професор Велислав Минеков. Културното предчувствие за артистичния потенциал и усещането за талант носят насладата от творбите на тримата автори.

• Изложбата се реализира с подкрепата на Велислав Минеков и Националната художествена академия.

Автор:
Светлана Куюмджиева
Публикация:
12.07.2010 г. 13:19
Етикети:
Посетено:
4684
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10443-izlozhba-zhivi-v-metal-v-galeriyata-na-sibank