Изложби

Изложба "Персона" в Галерия ИСИ - София

Събраните в изложбата произведения се концентрират върху образи, които се разминават с предвидимото

Изложба "Персона" в Галерия ИСИ - София


◊ СЪБИТИЕТО

Институт за съвременно изкуство – София
представя

Персона

9 юли – 5 август 2010
откриване 8 юли, четвъртък, 18.30 ч.

Художници:

Боряна Росса & Ултрафутуро, Валентина Петрова, Георги Богданов & Борис Мисирков, Иван Мудов, Камен Стоянов, Любомир Армутлиев-Лубри, Правдолюб Иванов

Куратор: Вeра Млечевска


◊ ПРОЕКТЪТ

Проектът "Персона" изследва индивидуалността в нейното видимо проявление - като външност, цялостно поведение и опити за идентификация, които разкриват или прикриват същността на отделната личност.

В различните епохи визуалното възприятие се формира под влиянието на определени културни натрупвания и особености на времето. Днес миметичните по природа медии като фотографията и видеото подтикват зрителя да се върне към концепцията за видимото в духа на Платоновата традиция и да се опита да улови проявите на същинското във фрагментарното и непълно отражение на образа. От друга страна, обществото ни е подвластно на комерсиални визуални модели и общуването често става заложник на очевидностите и на колективните идентичности.

Събраните в изложбата произведения се концентрират върху образи, които се разминават с предвидимото. Авторите представят индивидуалности, които подкопават стереотипните обществени модели в полза на по-свободното сбъдване на личността.


• Проектът се осъществява с любезното съдействие на Национален фонд  “Култура”, Фондация "Арт Офис", Гьоте институт - София, списание "Алтера", Институт за съвременно изкуство - София и Фондация "Изкуство - дела и документи".

Галерия ИСИ, бул. "Васил Левски" 134 (вход откъм ул. "Екзарх Йосиф"),
вторник-събота: 15.00-19.00 и по уговорка

Автор:
ИСИ - София
Публикация:
07.07.2010 г. 23:01
Посетено:
1804
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10419-izlozhba-persona-v-galeriya-isi-sofiya