Изложби

Изложба "На три стени" на Марина Фауст в галерия "Сариев"

ДаДа Да Академия - платформа, фокусирана върху създаване на връзки между изкуството, звука и поезията

Изложба "На три стени" на Марина Фауст в галерия "Сариев"


◊ СЪБИТИЕТО

ДаДа Да Академия архив ПОКАЗАН
20 юни – 3 юли
Галерия Коридор, Галерия Сариев
Откриване на 19 юни, събота, 2010

Галерия Сариев
На три стени
Марина Фауст

20 юни – 3 юли

Галерия Сариев е част от програмата на “МЕСТА + СУБЕКТИ Пърформънс Арт уикенд“, който ще се проведе от 18 до 20 юни 2010 в Център за съвременно изкуство Пловдив. Галерия Сариев представя изложбата „On Three Walls“ (На три стени) на Марина Фауст като продължение на изложбата „ДаДа Да Академия архив ПОКАЗАН“.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Марина Фауст е артист и фотограф, живее и работи в Париж. Работила е като фотограф с Агенция Магнум и Maison Martin Margiela. През 1995 разширява артистичната си практика в други дисциплини като първо създава серии от кратки биографични видеа. Понастоящем нейната основна дейност включва видеа, колажи, предмети, фото релефи и фотография. Нейните видеа, предмети и снимкови произведения са показвани в Европа, Съединените американските щати, Япония и Корея. Инсталацията в Галерия Сариев е съчетание от нейни филмови произведения “Галеранде”, “Паркът” и "Транспорт”.

„ДаДа Да Академия архив ПОКАЗАН“ е една ретроспекция и в същото време преглед на едноименен артистичен колектив създаден преди две години във Виена. ДаДа Да Академия е платформа за артистична продукция и излагане, фокусирана е върху създаване на връзки между изкуството, звука и поезията. Като поставя противоречието на изящните, лингвистичните и изпълнителските мотиви в центъра на вниманието, ДаДа Да Академия подпомага създаването на обновени граматични структури в горепосочените пространства. Така е разгледано подробно отличителната черта на (работния) процес, артистичната дейност и преследването от произвеждащият я, както и от публиката.

Артисти „ДаДа Да Академия архив ПОКАЗАН“: Ирис Брош, Селма Доборач, Марина Фауст, Лазар Лютаков, Алберт Майър, Продан Марков, Александър Пеев, Елизабет Пенкер, Панос Пападопулос, Максимилян Праматаров, Сузане Рогенхофер, Тамуна Ширбиладзе, Аксел Щокбургер, Дорота Валентинович. Дорота Валентинович.

Изложбата на ДаДа Да Академия е представена в рамките на “МЕСТА + СУБЕКТИ Пърформънс Арт уикенд“ от 18-20 юни 2010 в Център за съвременно изкуство Пловдив. За повече информация посетете уеб страницата: www.arttoday.org.


Програма 19 юни

. Откриване на ДаДа Да Академия архив ПОКАЗАН, 19:00 ч.
Галерия Коридор, Сдружение “Изкуство днес”, ул. “Константин Стоиловov” № 36, Пловдив - Старият град

. Откриване на изложбата на Марина Фауст „ На три стени“, в 20:00 ч.
Галерия Сариев, ул. “Отец Паисий” 38, Пловдив

. Парти с DJ Sweet Susie (DUB Club Виена) и jonnyhawaii, 21:00 ч.
artnewscafé, ул. “Отец Паисий” 38, Пловдив



Автор:
Галерия Сариев
Публикация:
19.06.2010 г. 00:39
Посетено:
1520
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10313-izlozhba-na-tri-steni-na-marina-faust-v-galeriya-sariev