Изложби

Нова галерия на открито показва изложбата "Златна Тракия. Изображения на божества, хора и животни"

Необичаен поглед към достигналото до нас наследство от древните траки

 Нова галерия на открито показва изложбата "Златна Тракия. Изображения на божества, хора и животни"


◊ СЪБИТИЕТО

На 17 юни 2010 г., четвъртък, от 19.00 ч., Столична община и Обединена българска банка, в партньорство със Сдружение „Културни проекти” ще открият

Първа изложба в Новата галерия на открито на моста до НДК.

30 изложбени конструкции ще бъдат разположени на моста и ще превърнат пространството в постоянна експозиция на открито. Конструкциите са дарение от Обединена българска банка.


Изложбата „Златна Тракия. Изображения на божества, хора и животни“ ще може да бъде разгледана до 4 юли, а нейни автори са Николай Генов – фотограф и проф. Валерия Фол, д.и.н.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Експозицията представя необичаен поглед към достигналото до нас наследство от древните траки, обитавали българските земи преди образуването на Дунавска България.

Акцентът върху моделираните от майсторите и изобразените от художниците лица на богове и богини, на владетели и техните спътници, на фантастични животни ще покаже какво са харесвали и какви са били митологичните представи на тракийските владетели и аристократи, притежатели на тези съкровища.

Изложбата и новата галерия ще бъдат открити в присъствието на кмета на София г-жа Йорданка Фъндъкова, г-н Людмил Каравасилев, мениджър "Връзки с обществеността и спонсорство" на ОББ, проф. Валерия Фол, д.и.н., Николай Генов – фотограф и Евгени Димитров, председател на Сдружение „Културни проекти“.


Автор:
Мария Томова
Публикация:
16.06.2010 г. 23:11
Етикети:
Посетено:
1360
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10283-nova-galeriya-na-otkrito-pokazva-izlozhbata-zlatna-trakiya-izobrazheniya-na-bozhestva-hora-i-zhivotni