Изложби

Аделина Алексиева и Лидия Стефан в галерия "Алтерего"

225 - изложба живопис

Аделина Алексиева и Лидия Стефан в галерия "Алтерего"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Алтерего”
Ви кани на откриване на изложба живопис

225
на
Аделина Алексиева и Лидия Стефан


 
18.06.2010 г., петък, 19:00 ч.
Галерия „Алтерего”, ул. „Кракра” 2А,
Дом на културата „Средец”

 
◊ ИЗЛОЖБАТА

Две жени след 25 години. Аделина Алексиева и Лидия Стефан се срещат преди 25 години в Белград, където Аделина Алексиева тогава е дипломант на Академията за изкуства - Белград.

Изложбата е своеобразен разказ за необикновените срещи в живота, носещи радост и удовлетворение. Всички случки и преживявания имат единствения смисъл да развият нашите познания и опит, за да откриваме и преоткриваме неща от нашата дълбока същност по пътя на духовната ни промяна, споделят авторите.


◊ АВТОРИТЕ

Лидия Стефан по професия е икономист и никога не е рисувала. Любовта към изкуството провокира въображението й и Лидия хваща четката. Докато развива кариерата си на финансист, за Лидия рисуването е хоби. През 2008 година представя първата си изложба в Бизнес център „Витоша" - София. Участва в изложбата „Есенна Феста" - галерия „Феста” - 2008.

Аделина Алексиева завършва през 1986 г. Художествена академия в Белград, специалност “Живопис". През 1988 г., като главен дизайнер на Фирма “Нитекс“ – Доспат, е отличена със златен медал на Пловдивския панаир, а 1996 г. й носи награда “Давидов“ на Форум на българската мода. Аделина Алексиева е един от учредителите на “Камара на българската мода". В момента работи в областта на живописта. Нейни творби са притежание на частни колекции в България и чужбина.

 
Автор:
Галерия „Алтерего”
Публикация:
14.06.2010 г. 14:41
Посетено:
2351
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10260-adelina-aleksieva-i-lidiya-stefan-v-galeriya-alterego