Изложби

Пътешествие в Европа рисува Кирил Станчев

Художникът се вдъхновява от красивите кътчета по света


◊ СЪБИТИЕТО

В частна галерия "Силвена арт" в Русе младият автор Кирил Станчев, внук на емблематичния за града ни художник Кирил Станчев - бай Киро, подреди поредната си авторска изложба. За пореден път той показва не само авантюристичен дух, но и новаторство в тематичната експозиция.

◊ ПОВЕЧЕ

Платната от новата изложба на русенския художник Кирил Станчев са истинско пътешествие по света. Неслучайно и мотото й е „Разходки из НЕпознатата Европа”. Освен че творбите на младия творец са като приказна история, под всяка картина той е написал накратко за мястото, което е посетил и какво го е пленило.

Така пред почитателите на живописта се подрежда приказната история, която оживява нагледно с пейзажите от най-хубавите местата в Будапеща, градините на Сан Суси, Лондон, Берлин, Венеция, Прага и др. Жаден за пътешествия, Кирил Станчев осъществява една от мечтите си и се вдъхновява от уникалната атмосфера във всеки един европейски град. Пленява го пищната и пъстра картина в Ориента, затова акцентът пада върху разноцветните светлинки на лампите от Капалъ чарши. По същия начин той рисува и Венеция с характерните маски, които всяка година въвличат туристите в пищния карнавал. Природата в платната му е частица от видяното и преживяното по време на дългия воаяж в света на красотата. Останалото почитателите на живописта ще разберат, докосвайки се до света на Кирил Станчев.

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
11.06.2010 г. 00:10
Посетено:
1527
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10237-pateshestvie-v-evropa-risuva-kiril-stanchev