Изложби

Изложбата "Радост светеща" в София

Енергийни рисунки на Елена Мури


◊ СЪБИТИЕТО

Днес, 10 юни (четвъртък) от 19.00 часа в Галерия "Агора" (София, ул. "Удово" №3)
Елена Мури и Цветан Четъшки ще представят пред столичната аудитория изложба "Радост светеща".

Енергийните рисунки на Елена Мури са поставени в оригинални инсталации от известния фотограф-художник Цветан Четъшки.

Изложбата има своята премиера в едно от фоайетата на РБ ”Захарий Княжески” в Стара Загора от 12 май до първите дни на юни – за радост на съгражданите на двамата автори.


◊ ЗА АВТОРА И ИЗЛОЖБАТА

Елена Мури е родена на 03.09.1969 г. в гр. Стара Загора, България. Автор на книгите: „Космос от любов”, 2005 г.; „Неизпратени писма до теб” – на български, 2006 г., на руски и английски език, 2008 г.; „Пътуване в цъфтенето”, 2008 г. и албум с рисунки „Пътуване в цъфтенето”, 2008 г. - на български и английски език.

„Радост светеща”, 2010 г. – е вторият албум с рисунки и стихове на български, руски и английски език. Това са енергийни рисунки, рисувани с ръце.

„Вдъхновена бях от многобройните ми пътувания през 2009-2010 г. и срещите ми с изключително интересни хора по света. Имах щастливата съдба да посетя древни светилища, храмове и силно енергийни места в България, Индия, Непал, Шри Ланка, Китай, Италия, Турция, Гърция, Испания, Малайзия, остров Бали и Кипър. Навсякъде ме срещаше любовта ми. Срещах се случайно, но абсолютно синхронно с уникални хора и съдби. Имах радостта да подарявам книгите си и част от картините, които рисувах. И да споделям усещането си за мир, хармония, висша радост и любов. Щастлива съм, че мога да ви направя съпричастни на екстаза, който изживява духът от това вълнуващо пътешествие в мен. Всяка картина е рисувана в състояние на безвремие и радост. Вдъхновена съм от неповторимата красота и екзотика на природата, вървейки по земята или прелитайки над нея. От живота жив навсякъде, във всичко.

Посвещавам картините на всички деца в България и по земята. На чистотата кристална в очите им, както и на детето в теб, събуждащо се сега и рисуващо път – в радост светеща!

С цялата ми радост, благодарност, благословия и любов: Елена Мури, 07.06.2010 г.”




Автор:
Евгения Пекова, отдел "Култура и вероизповедания"
Публикация:
10.06.2010 г. 10:11
Етикети:
Посетено:
924
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10219-izlozhbata-radost-sveteshta-v-sofiya