Изложби

Изложба "Младост" в галерия "Васка Емануилова"

В рамките на Малък сезон 2010 г. и платформата за съвременно изкуство „Място за срещи”

Изложба "Младост" в галерия "Васка Емануилова"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Васка Емануилова", филиал на СГХГ,  представя

Младост
Димитър Солаков


04.06.-23.06.2010 г.

Откриване: 03.06., четвъртък, 18 ч.
Галерия "Васка Емануилова", филиал на СГХГ
бул. “Янко Сакъзов”, 15

В края на изложбения сезон галерия „Васка Емануилова” се присъединява към инициативата на ТР „Сфумато”, Малък сезон, предоставяйки пространство на млади автори, които да реализират своите първи проекти.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

В рамките на Малък сезон 2010 г. и платформата за съвременно изкуство „Място за срещи” галерията представя изложбата „Младост” на Димитър Солаков.

Проектът включва серии фотографии - моменти от живота на кръг приятели. Във фотографиите има всичко, което се случва във всекидневието. От забавлението, купона, партитата на морския бряг до любовта, разочарованието и смъртта. Авторът кадрира моменти от живота, изграждайки от тях колаж в изложбеното пространство, който макар и съставен от фрагменти, се превръща в образ на едно поколение.

Това, което интересува Димитър Солаков, са спонтанните моменти и събития. Фотографиите са заснети между 2007-2010 г. и показват ситуации, в които авторът е непосредствен наблюдател / участник. Моменти от неговия живот и този на приятелите му са селектирани и представени хронологично в изложбеното пространство. Те започват и завършват истории, вглеждат се в места и събития, съзерцават пейзажи.

Димитър Солаков (р. 1987) следва фотография в Нов български университет. Негови фотографии са публикувани в различни печатни издания и каталози. Работил е по документирането и представянето на проекти на художниците Недко Солаков, Мариела Гемишева и Бора Петкова. Проектът „Младост” в галерия „Васка Емануилова” е първата му самостоятелна изложба.

Автор:
Петър Димов, PR на СГХГ
Публикация:
01.06.2010 г. 17:36
Посетено:
1201
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10124-izlozhba-mladost-v-galeriya-vaska-emanuilova