Изложби

Изложба на проф. Емил Попов в галерия "Възраждане"

Пластики, създадени не само за съзерцание и отмора

Изложба на проф. Емил Попов в галерия "Възраждане"


◊ СЪБИТИЕТО

След представителна изложба в Холандия проф. Емил Попов ще представи в галерия "Възраждане" най-новата си колекция пластики

От 25.05. до 07.06.2010 г.

Творбите на Емил Попов сякаш са пътували с машината на времето, защото излъчват нещо праисторическо и в същото време са в абсолютен мисловен и визионен синхрон с глобализацията на човечеството днес и утре.


◊ ПОВЕЧЕ

Скулптурите му на животни внушават едновременно и сила и нежност. Груби, и понякога сякаш недовършени, със следи от ръцете на създателя им по тях или нашите собствени, Емил ни дава шанс да доизваем творбата съгласно собствените си представи и въображение. Поглеждайки ги, веднага ни се приисква и да ги докоснем, за да усетим не толкова материала, а самото излъчване и мощ на претвореното животно.

Пластиките му не са спокойни и не са създадени само за съзерцание и отмора. Те ни карат да мислим, да сме активни в контакта си с тях, карат ни да погледнем в очите на животното сякаш са нашите собствени очи. И може би точно по този начин, гледайки скулптурите на Емил Попов, опитвайки се да ги разберем и опознаем, ще научим и повече за самите нас.
Сим Алексиев, 2010 г.

Автор: Дима Алексиева
20.05.2010 г. 18:42
Посетено: 3286
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10013-izlozhba-na-prof-emil-popov-v-galeriya-vazrazhdane