Изложби

Изложба "Невидимо" на "Шипка" 6

„Ескизи” на Борис Колев и „Минало” и „Бъдеще” на Емил Бачийски

Изложба "Невидимо" на "Шипка" 6


◊ СЪБИТИЕТО

Съюзът на българските художници представя

Невидимо
Изложба на Борис Колев и Емил Бачийски


19 май – 10 юни 2010

СБХ, галерия „Шипка” 6, ІV етаж
Откриване на 19 май (сряда) в 18.00 ч.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Границата между видимия свят и невидимите духовни преживявания е уникално противопоставяне, но и съжителство, от което се раждат произведенията на изкуството. Много често тяхната материалност е толкова относителна, че за художника и неговата публика се открива необятно семантично поле. Това е посланието на серията голямоформатни „Ескизи” на Борис Колев и пространствените метафори „Минало” и „Бъдеще” на Емил Бачийски.


◊ АВТОРИТЕ

Борис Колев е роден през 1970 в София. Завършва специалност „Живопис” в Националната художествена академия. Член е на секция „Живопис” към Съюза на българските художници. Организира самостоятелни изложби в България, Великобритания, Германия, Турция; участва в колективни изложби в България, Австрия, Белгия, Турция. Негови картини са собственост на Софийската градска художествена галерия, Националния дворец на културата, частни колекционери в България, Германия, САЩ, Белгия, Канада, Франция, Великобритания, Турция, Гърция, Испания.

Емил Бачийски е роден през 1969 в Плевен. Завършва Национална художествена академия, специалност „Художествена обработка на метали”. Член на секция “Скулптура” към Съюза на българските художници и на FIDEM (Международната федерация за медално изкуство). Преподавател в специалност “Метал” към НХА. Участва в над 100 национални и международни изложби, конкурси, пленери, симпозиуми. Има множество награди и дипломи от форуми на медалната пластика в България, Италия, Канада и др.
Весела Радоева

Автор: СБХ
19.05.2010 г. 13:58
Посетено: 919
Етикети: Изложба
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/10002-izlozhba-nevidimo-na-shipka-6