Дарения

Млади автори дариха фотографии на Фондация "Лале"

Фотосите ще бъдат продадени на благотворителен търг

◊ СЪБИТИЕТО

Mлади автори, участвали в изложбата "Отпечатъци", дариха свои  фотографии на неправителствената  организация Фондация Лале. Фотосите ще бъдат продадени на благотворителен търг, а постъпленията ще се използват за финансиране на социални проекти за хора в нужда.

Имената на младите творци, чието занимание е не-цифрова (аналогова) фотография и класически фотографски процеси са Александър Богданов, Велислава Стойчева, Венета Захариева, Веселина Скумова, Владислав Лепоев, Димитър Граматиков, Иван Ненчев, Михаил Лозанов, Пенко Скумов и Петър Влахов.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕЯТА

Изложбата "Отпечатъци" Георги Георгиев и съвременни автори (Благородни фотографски процеси) се състоя в галерия "Кръг+" от 18 февруари до 8 март 2009 г. В рамките на експозицията горепосочените автори интерпретираха творчеството на Георги Георгиев и представиха своите произведения, издържани в техниката и естетиката на благородните фотографски процеси.

Фондация Лале е неправителствена организация, основана през 2004 г. Нейната цел е да насърчава социалната отговорност в българското общество. Фондацията стимулира сътрудничеството между гражданското общество, бизнеса и държавата за подобряване качеството на живот и възможностите за развитие на хората в България.

През последните десет години Фондацията е предоставила безвъзмездно финансиране за реализирането на повече от 380 проекта на граждански организации на обща стойност над 8 млн. лева. Само за 2008 г. са отпуснати над 1 млн. лева за финансиране на проекти в полза на нуждаещи се хора.

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
17.03.2009 г. 07:54
Посетено:
2352
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/7517-mladi-avtori-dariha-fotografii-na-fondatsiya-lale