Дарения

Подкрепа за създаване на Заемна библиотека "Аполония" в гр. Ираклио на о-в Крит

Покана за даряване на книги

Подкрепа за създаване на Заемна библиотека "Аполония" в гр. Ираклио на о-в Крит


Уважаеми дами и господа, добър ден!

В най-южната част на Гърция, в град Ираклио на о-в Крит, една малка група от хора, водени от убеждението, че Знанието е основната предпоставка за човешкото развитие, полага усилия за създаването на Заемна библиотека „Аполония” в нашия град. Планираме откриването на Заемната библиотека да се състои в края на пролетта.

Нашата цел е тази библиотека да се превърне в културно и духовно пространство на хората от съседните на Гърция страни. Надяваме се на рафтовете на библиотеката да има книги на албански, български, руски, румънски и разбира се – на гръцки и английски. 

На първата среща, която имахме с Българското дружество, което е учредено в нашия град, уведомихме неговите многобройни членове за тази нова възможност, която ще имат. Те приеха новината с подчертан интерес!

Разполагаме както с опита, така и с добрите намерения. Вече помогнахме през май 2007 за създаването на Заемна библиотека „Паладия”, в село Вагионя, област Месара. Това беше една детска мечта на човека, който Ви изпраща това писмо. При създаването й библиотеката имаше 825 заглавия, а днес вече разполага с 1950, както и с топлата прегръдка на жителите на това голямо село и на околните селища (вижте сайта ни: http://www.vagionia.gr).

Уважаеми дами и господа, за осъществяването на нашата цел се нуждаем и от Вашата подкрепа. Трябва да отбележим, че подобна библиотека не съществува засега не само в Крит, но и в цяла Гърция, а може би и на Балканите.

Молим Ви да допринесете, така щото българските книги да украсят нашата Библиотека. Ще бъдете особено удовлетворени, когато погледнете снимките от откриването на библиотеката, които ще Ви изпратим, и ще знаете, че това начинание е осъществено благодарение и на Вашата подкрепа. Ние, от своя страна, ще приемем Вашите книги с голяма благодарност! С удоволствие ще поемем разходите по изпращането им, като имаме единствената молба по възможност пратката да бъде от най-икономичните, но и сигурна.


С уважение,
София Макраки
Представител-мениджър



За контакти:

ΤΡΙΤΟΓΕΝΕΙΑ – TRITOGENIA
Благотворително културно дружество
Сдружение с нестопанска цел

Μονής Πρεβέλης 118 – Κηπούπολη
пощ. код 71 307 Ираклио, Крит

тел. 2810/ 824549; моб. тел. 6973/ 37 37 81
имейл: info@tritogenia.gr
Автор:
София Макраки
Публикация:
27.01.2009 г. 13:39
Посетено:
1850
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/7203-podkrepa-za-sazdavane-na-zaemna-biblioteka-apoloniya-v-gr-iraklio-na-o-v-krit