Дарения

Благотворителен спектакъл на "Следобедни игри"

До края на сезона от всяко представление на "Следобедни игри" ще се заделят средства за благотворителност

◊ СЪБИТИЕТО

"Следобедни игри" по Рома Майо

. Режисьор Боян Иванов, сценичен дизайн Петя Боюкова
. Независима продукция с продуцент Слав Бойчев

. С участието на Ирина Андреева, носителка на приза за най-добра актриса на юбилейния випуск 2008 в НАТФИЗ

На 16 януари 2009, петък, от 19.00 ч.,
Нов драматичен театър "Сълза и смях"

Благотворително представление за подпомагане на незрящия писател и музикант с авторски песни Тодор Андонов


• На пресконференция в Стара Загора продуцентът и актьор в представлението Слав Бойчев съобщи, че управляваната от него продуцентска компания БЪЛГАРИЯ АРТ ГРУП ще заделя средства за благотворителност



◊ ОЩЕ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА

Слав Бойчев съобщи, че БЪЛГАРИЯ АРТ ГРУП е дарила 2100 лева на Дома за деца, лишени от родителска грижа „Мария Терезия”, в гр. Стара Загора.
 
Част от прихода от следващите две представления в театър „Сълза и смях” – на 16 януари и на 3 февруари, ще бъде дарена на писателя Тодор Андонов, който събира средства за операция за възстановяване на зрението си. Неговата последна книга – „Етюд с морени”, предизвика широк интерес сред запалените читатели, добави Слав Бойчев.
 
На пресконференцията присъстваха и актрисата Уляна Чан, Румен Спасов и една от медицинските сестри, завърнали се от Либия – Кристияна Вълчева. Условието беше дарението да се използва не за закупуване на играчки и телевизори, а за възпитанието и обогатяването на децата – със сумата Домът ще наеме дългосрочно професионален хореограф, който да занимава възпитаниците с танци. Така ще им бъде осигурена допълнителна извънкласна дейност, която според продуцента на спектакъла е изключително важна за развитието на личността.
 
След пресконференцията гостите посетиха Дом „Мария Терезия” и прекараха там повече от два часа в разговори с децата и с педагогическия екип.
 
Надявам се да помогнем за популяризацията на дома, с което да привлечем повече дарители, добави Кристияна Вълчева. Тя присъства на посещението в качеството си на председател на фондация „Шести май”, която се занимава с подпомагане на домове за деца, лишени от родителска грижа.
 
Вестник „Аз Буки” застана твърдо зад инициативата и ще продължава да подкрепя всички благотворителни акции на СЛЕДОБЕДНИ ИГРИ, беше категоричен заместник-главният редактор на медията Румен Спасов.
 
Това, което правим, сигурно е капка в морето. Но тъкмо по този начин имаме шанса да привлечем повече капки и да стане вир. Познавам писателя Тодор Андонов, личен приятел ми е. Той е незрящ вече 14 години, но е много по-борбен от повечето зрящи, които познавам. Затова на 16 януари и на 3 февруари ще играем за него. Сега има шанс да възвърне зрението си, но му трябват 60 000 лева – за четири операции в чужбина. Да е жив и здрав и да продължава все така с рогата напред. Уважавам го именно за това, добави в заключение Слав Бойчев.

 
◊ КАМПАНИЯТА

Освен с купуването на билет за СЛЕДОБЕДНИ ИГРИ на касата на „Сълза и смях” за представленията на 16 януари и 3 февруари, можете да подпомогнете лечението на Тодор Андонов и като изпратите SMS с текст DMS Todor на кратък номер 17 777 или като направите дарение по банков път:
IBAN: BG98 STSA 9300 0010 2825 57
BIC: STSABGSF
Банка ДСК – клон Смядово
Получател: Тодор Андонов


. За повече информация за дарителската му кампания по DMS проект, която стартира на 17 октомври 2008 г. вижте на адрес: http://dmsbg.com

Автор:
Славимир Генчев
Публикация:
13.01.2009 г. 15:25
Етикети:
Посетено:
1922
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/7141-blagotvoritelen-spektakal-na-sledobedni-igri