Дарения

Голямо дарение и нов проект в Библиотека "Родина"

Книжарници „Ориндж” – дарител №1 на детски книги за Библиотека „Родина”

Голямо дарение и нов проект в Библиотека "Родина"

Най-голямото дарение на книги за 5155,13 лв. направиха от книжарници „Ориндж” на Библиотека „Родина”. С това търговската верига се превръща в дарител №1 на Старозагорската читалищна библиотека за последните години.

Дарението е изключително от нови детски книжки от български и чужди автори на различни издателства и ще допълни фонда на Детския ни отдел и на филиалите ни „Августа Траяна”, „Димитър Благоев” и „Митьо Станев”. Благодарим от името на всички малки читатели, които ще разгръщат страниците и ще се наслаждават на четенето им.

Чудесните издания пристигат съвсем навреме за откриването на традиционната лятната програма за работа с деца на Библиотека „Родина”. Припомняме още, че Обществен дарителски фонд – Стара Загора за пръв път ще реализира проект, по който сме партньори, финансиран от  Pepco България в рамките на програмата PEPCOlandia, изпълнявана в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Проектът „Лято в Библиотеката” ще предостави безплатен достъп на деца от Стара Загора и гости на града до образователни и творчески работилници. Предвидени са 12 арт работилници, свързани с развитието на творческите заложби на децата, както и 12 образователни срещи, които ще насърчат интереса на децата към четенето. Планирани са и срещи с любими детски автори.

Проектът „Лято в Библиотеката”и ще стартира на 18 юни. Заниманията ще се провеждат вторник и четвъртък от 10 до 12 часа. За повече информация и подробен график, можете да проверявате в страницата на библиотеката.

 

Автор:
Библиотека „Родина”
Публикация:
15.06.2024 г. 13:32
Етикети:
творчески работилницидетски книгидарениеСтара ЗагораБиблиотека „Родина”
образователни срещи
книжарници „Ориндж”
Проект „Лято в Библиотеката”
Посетено:
194
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/39386-golyamo-darenie-i-nov-proekt-v-biblioteka-rodina