Дарения

Апел за спасяването на Фондация „Открито сърце“

Фондацията е основана с цел да помага на хора в нужда - без значение на етнос, националност, религия, възраст или сексуална принадлежност.

Апел за спасяването на Фондация „Открито сърце“

Апел за спасяването на Фондация „Открито сърце“

„Приятели, както много от вас знаят, Фондацията е в тежко финансово положение, след месец, ако не получим достатъчно финансова подкрепа, вероятно ще затворим врати. Това е апел към хората, които са съпричастни към каузата ни и които могат да си позволят да ударят стабилизиращо финансово рамо. 

За да функционира Фондацията и Българо-украинския център ни трябва абсолютния минимум от 10 000 лв. на месец. Това включва две скромни заплати на две украински бежанки, хонорари за преподаватели по нашите образователни програми - езикови курсове, арт терапия, рисуване, театрално майсторство, интеграционни програми и др. Това включва и наема на помещението с прилежащите разходи, както и разходи за учебни материали. Т.е. за една година, необходимата ни минимална сума е 120 000 лв. Търсим 200 души, които да могат да дарят еднократно по 600 лв., за да можем да закрепим положението, за не останат над 10 жени без работа и средства, но и за да можем да продължим хуманитарната си и правозащитна дейност, която помага на стотици хора. 200 души x 600 лв. = 120 000 лв. Това се равнява на 1.66 лв. на ден за 12 месеца. Знам, че не всички могат да си позволят подобно дарение. Апелът ми е към хората, които биха могли. Бих помолила всеки, който реши да го направи, да изпрати имейл на openheartbg@gmail.com. Искам да направя списък с всичките спасители. Знам, че някои искат да останат анонимни, и това ще го гарантирам, но ще искам да знам имената на всички, които се отзоват, защото това е изключително важно за мен и за фондацията. И при по-добри времена ще искам да се отблагодаря на всички тези хора по един или друг начин. В линк към този пост може да се запознаете с всичките наши дейности, събития и инициативи през последните две години. Благодаря!” - Татяна Кристи, основателка на Фондация „Открито сърце”. 

Фондация „Открито сърце“ е основана с цел да помага на хора в нужда – без значение на етнос, националност, религия, възраст или сексуална принадлежност. При създалите се трагични обстоятелства от войната в Украйна, особено внимание Фондацията отделя на украинските бежанци, докато трае тази кошмарна хуманитарна криза. Фондацията е учредена от доброволци, които активно са работили през годините за различни каузи, помагайки на хора в неравностойно положение, а сега и на хората, бягащи от войната.

Човешките страдания и житейските трагедии, на които станахме свидетели в резултат на бежанската криза ни подтикнаха да създадем портал за бързо реагиране. Понеже всички, асоциирани с фонда, сме помагали по един или друг начин за справяне с бежанската криза, ние знаем как най-бързо и лесно да помогнем на най-уязвимите – дали с логистика, транспорт, информация, пари или неща от първа необходимост. Работим с отделни случаи, които искат бързи и адекватни решения и сме нещо като група за бързо реагиране.

 Благодарим на всички, които участват в това начинание и ни подкрепят!

 .................

Фондация „Открито сърце“

IBAN BG47RZBB91551014552199

PayPal openheartbg@gmail.com

https://www.openheartfund.org/

 

 

 

Автор:
Фондация "Открито сърце"
Публикация:
19.05.2024 г. 11:13
Етикети:
дарения
финансова подкрепа
Фондация "Открито сърце"
Посетено:
222
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/39187-apel-za-spasyavaneto-na-fondatsiya-otkrito-sartse