Дарения

Благотворителна продажба на книгата "Украйна: Война и престъпления"

Книгата съдържа 540 страници, на които са отпечатани 366 цветни и черно-бели фотографии и 38 кратки журналистически есета

Благотворителна продажба на книгата "Украйна: Война и престъпления"

◊ ПОКАНА

Фондация "Манол Пейков и приятели" и Издателство "Жанет 45" обявяват благотворителна продажба на книгата "Украйна: Война и престъпления". Книгата включва творби на 93-ма фотожурналисти от 29 държави. Тя разказва за действителността отвъд новините – лични истории на оцелели след руското нашествие в Украйна, както и свидетелства за извършените жестокости. Нерядко фотографите, чиито творби са включени в тази книга, са сред първите хора, влезли в освободените селища.

Освен интимни истории за преживяното от обикновените украинци, книгата разказва и за различни аспекти на войната из цяла Украйна – тя е опустошително свидетелство за разрушенията, цивилните жертви и престъпленията, извършени на украинска земя.

Книгата съдържа 540 страници, на които са отпечатани 366 цветни и черно-бели фотографии и 38 кратки журналистически есета. Тя е с размер 200×320 мм, с твърда корица, двуезична (на български и английски език).

Настоящото издание е съвместен проект на Жанет 45 и Фотоевидънс – асоциация и издателска къща, базирана в Монпелие, Франция, която се занимава с документална фотография, с фокус върху човешките права и социалната и екологична справедливост.

Първото издание на книгата, което излиза през юли 2023 г. на английски и украински език (с издател FotoEvidence), е отличено като най-добра книга на Международните награди за фотография 2023 и със сребърен медал от наградата "Антем" в категория "Човешки и граждански права".

Всички приходи от продажбата на книгата ще бъдат преведени по сметка на фондация "Манол Пейков и приятели" и ще бъдат използвани за дарителски каузи, свързани с Украйна.

♦ Книгата ще се продава само онлайн – на сайта на Жанет 45 – и на специални събития, свързани с промотирането ѝ. Тиражът ѝ е 493 броя, цената - 100 лв.

Линк за предварителна продажба на адрес:

https://janet45.com/p/8373

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
29.02.2024 г. 08:06
Етикети:
издателство "Жанет 45"Фондация "Манол Пейков и приятели"
книга "Украйна: Война и престъпления".
благотворителна продажба
Посетено:
232
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/38631-blagotvoritelna-prodazhba-na-knigata-ukrayna-voyna-i-prestapleniya