Дарения

Изложбата "Орхидеи между кориците" завършва с дарение

Библиотеката във Варна получи книга за дивите видове

Съвместният проект "Орхидеи между кориците" във варненската библиотека завърши с дарение. Първо орхидеено общество даде своя скромен принос към фондовете на книжната съкровищница с изданието "Орхидеите в Природен парк "Златни пясъци". В изданието са включени ботанически описания и цветни снимки на дивите видове орхидеи, които растат в защитената местност край Варна. 

Изложбата бе открита с демонстрация на редки колекционерски орхидеи и съвети за отглеждането им, дадени от Крум и Искра Сотирови от Първо орхидеено общество. На презентацията във фоайето на Регионална библиотека "Пенчо Славейков" присъстваха десетки любознателни читатели и почитатели на екзотичните растения.

Това е първият съвместен проект на обществото с варненската библиотека. Стотици зрители разгледаха фотографиите на редки колекционерски орхидеи, любопитните факти за тях и книгите, подбрани от фондовете на библиотеката. Екипът се постара да представи широк кръг от издания на български и чужди езици, посветени на отглеждането на орхидеи, екзотични растения в домашни условия, както  и художествена литература по темата. 

Автор:
Искра Сотирова
Публикация:
13.02.2024 г. 10:37
Посетено:
211
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/38532-izlozhbata-orhidei-mezhdu-koritsite-zavarshva-s-darenie