Дарения

Нов български университет дарява учебници по български език на украинци

Дарените учебници ще бъдат използвани в интеграционно-образователен център „Украински Вулик“ за подготовка и обучение на украинци

Нов български университет дарява учебници по български език на украинци

 

Център за книгата на Нов български университет дари днес 100 учебника по български език за чужденци на Сдружение „Помощ за Украйна“.

Добре познатите и утвърдени учебници „Здравейте!“ на Галина Куртева, Кръстинка Бумбарова и Стефка Бъчварова представляват част от цялостен курс по български език за чужденци, съставени в съответствие с Европейската езикова рамка. Информацията покрива ниво А1-А2 и В1-В2 и съдържа лексикален и граматичен материал, необходим за създаването езикови компетентности. Те показват особеностите на българския език и дават социокултурна информация за България. Подбрани са основни и типични комуникативни ситуации, които отразяват съвременните реалии при общуване на хората в България.

Дарените учебници ще бъдат използвани в интеграционно-образователен център „Украински Вулик“ за подготовка и обучение на украинци, намерили подслон в България.

„Украински Вулик“ помага на вътрешно разселените лица в българската общност да се адаптират и да създадат най-добрите условия за започване на нов живот без страх и с вяра в бъдещето. Една от задачите на центъра е обучение по български език за бърза интеграция в обществото.

 

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
22.07.2022 г. 14:09
Етикети:
Стефка БъчвароваКръстинка БумбароваГалина КуртевадарениеЦентър за книгатаНБУ
Юлианна Кулюкина
учебник по български език за чужденци
Сдружение „Помощ за Украйна“
„Здравейте!“
Посетено:
1341
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/35123-nov-balgarski-universitet-daryava-uchebnitsi-po-balgarski-ezik-na-ukraintsi