Дарения

Библиотеката на НБУ и литературна София

Фотографски албум „Литературна София“

Библиотеката на НБУ и литературна София

 

Авторът на най-големия проект за стрийт фотография у нас „Етюд-и-те на София“ - Иван Шишиев дари на Библиотеката на Нов български университет втория си фотографски албум „Литературна София“. Иван Шишиев е фотограф, отличен през 2020 г. с грамота от Столична община за принос в развитието на културата в София.

В предговора към албума Иван Шишиев пише: Всъщност на книги ухае цялата столица. От скритите антикварни книжарници в безистените на площад „Славейков“ през хранилищата на библиотеките до уличните букинисти. От домовете на българските класици до ателиетата на илюстраторите или кафенетата, където новите поети и писатели творят. Литературният живот тук ми напомня пръстените на ствола на дърво – разширява се непрекъснато и се обновява. Така подредих и снимките в новия си албум.

Един от „пръстените на ствола на дървото“ е Библиотеката на Нов български университет. Две снимки от модерната университетска библиотека са публикувани в глава „Петте лъва“.

Център за книгата изказва своята благодарност към Иван Шишиев за прекрасните фотографии и включването им в „Литературна София“.

Автор:
Център за книгата
Публикация:
30.11.2021 г. 15:49
Етикети:
Иван ШишиевкнигифотографиидарениеБиблиотекаНБУ
фотографски албум „Литературна София“
Посетено:
761
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/33794-bibliotekata-na-nbu-i-literaturna-sofiya