Дарения

Библиотека „Родина” получи дарение от издателство „Timelines store”

Книжки за четящи деца от колекцията „Малки хора, големи мечти”

Библиотека „Родина” получи дарение от издателство „Timelines store”

 

Библиотека „Родина” получи дарение от издателство „Timelines store”

Поредното дарение от детски книги обогати фонда на Библиотека „Родина” Стара Загора. Благодарим на Фондация „Детски  книги” и на издателство „Timelines store” за прекрасните книжки от колекцията  „Малки хора, големи мечти”.

В писмото, придружаващо дарението, пише:

„В края на изминалата тежка година праводържателите на поредицата  пожелаха българското издателство, ръководено от Борислава Борисова, да увеличи неимоверно цената на книгите или да унищожи целия наличен тираж и да прекрати договора си. Борислава взе решение да прекрати договора, но помоли да дари книгите на библиотеки в България чрез Фондация „Детски книги”.

За едно издателство е много по-евтино да унищожи тиража си, вместо да го дари. Въпреки това днес Вие получавате 4 детски книги от чудесна поредица, която вече не е налична за продажба, заради вярата на издателката в силата на българските библиотеки.”

От името на читателите си Библиотека „Родина” благодари сърдечно за щедрия жест. В отговор можем единствено да потвърдим, че вярата ни е взаимна и да си пожелаем още много разкошни книги за смели и креативни деца и качествени партньори като  Борислава Борисова и издателство "Timelines store"!

А след броени дни поредицата ще бъде в ръцете на малките ни читатели от Детски отдел и от още три филиала на библиотеката.

Екипът на Библиотека „Родина”

 

Автор:
Библиотека „Родина” - Стара Загора
Публикация:
02.02.2021 г. 18:20
Етикети:
детска литературакнигидарениеСтара ЗагораБиблиотека „Родина”
Фондация „Детски  книги”
издателство „Timelines store”
Посетено:
972
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/32276-biblioteka-rodina-poluchi-darenie-ot-izdatelstvo-timelines-store