Дарения

Предаването "Каста дива" с дарение за Дневния център за деца с онкохематологични заболявания

Eкипът на „Каста дива“ посвети дарението на Монсерат Кабайе

Предаването "Каста дива" с дарение за Дневния център за деца с онкохематологични заболявания

„Каста дива“. Фото: Ани Петрова

 

Предаването „Каста дива“ дари детски книжки на Дневния център за деца с онкохематологични заболявания

В навечерието на Деня на народните будители предаването за музикално-сценични изкуства на програма „Хоризонт“ „Каста дива“, в партньорство с верига книжарници, дари детски книжки на Дневния център за деца с онкохематологични заболявания в сградата на УМБАЛ  „Царица Йоана – ИСУЛ“. Центърът е за деца на активно лечение, на поддържаща терапия и деца, успешно преборили болестта.

Eкипът на предаването „Каста дива“ посвети дарението на Монсерат Кабайе. Когато през 2013 г. световноизвестната оперна певица гостува в България, в ексклузивно интервю с водещата Росица Кавалжиева тя споделя за благотворителната си дейност, свързана с децата. Това вдъхновява екипа на „Каста дива“ да започне поредица собствени благотворителни проекти.

През 2014 г. по повод Международния ден на балета 29 април „Каста дива“ организира в Първо студио на БНР балетен спектакъл „Палечка“ за малчуганите от Дома за деца, лишени от родителска грижа, в Драгалевци. Същата година екипът на предаването събира дарения за изграждането на първия в България Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в Опицвет.

Предаването „Каста дива“ празнува рождения си ден всяка година на 6 март с благотворително или музикално-образователно събитие. През 2018 г. екипът дари детски книжки на Педиатричната клиника на Университетската Александровска болница.

 

Автор:
БНР
Публикация:
31.10.2018 г. 13:21
Посетено:
910
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/28465-predavaneto-kasta-diva-s-darenie-za-dnevniya-tsentar-za-detsa-s-onkohematologichni-zabolyavaniya