Дарения

Благотворителна кампания „Млади герои“

Инициатива за насърчаване на четенето

Благотворителна кампания „Млади герои“

 

◊ ДАРЕНИЕ ОТ НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ

Библиотеката на Нов български университет подкрепи благотворителна кампания „Млади герои“, организирана от учебен център „Хелен Дорон София Запад“.

На 12 март 2018 г., със съдействието на гл. ас. д-р Полина Михова от департамент „Здравеопазване и социална работа“ на НБУ, са предадени на инициаторите 50 тома детска литература на български език. Между тях са любимите на поколения деца произведения „Белият Бим черното ухо“ от Гавриил Троеполски, „Златно сърце“ от Калина Малина, „Капитанът на корсарите“ от Карл Май, „Лъвът, вещицата и дрешникът“ от Клайв С. Луис, „Най-новите приключения на семейството на Татко Барба“ от Анет Тизон и Талас Тейлър, „Наско Защото“ от Георги Струмски, „Островът на делфините“ от Артър Кларк, „Пепе, владетелят на ничия земя“ от Васил Райков, „Призракът на Сандокан“ от Емилио Салгари и други.

Част от събраните чрез кампанията детски книжки ще подпомогнат създаването на училищна библиотека в с. Ясеновец, община Разград. Друга част ще направят по-приятен престоя на децата в специализирана болница за активно лечение по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“, гр. София.

Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
20.03.2018 г. 15:48
Посетено:
1147
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/27331-blagotvoritelna-kampaniya-mladi-geroi