Дарения

ИК „Хермес” дари книги на русенски библиотеки и читалища

Пловдивското издателство отбелязва своя 25-годишен юбилей

ИК „Хермес” дари книги на русенски библиотеки и читалища

В навечерието 24 май ИК „Хермес” направи дарение от книги на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и на 20 читалищни библиотеки в Русенски регион на стойност 5 000 лв. С посещението си в Русе пловдивското издателство продължава своя национален маратон от гостувания в български културни центрове, за да отбележи своя 25-годишен юбилей.

В своето слово в началото на събитието директорът на пловдивското  издателство Стойо Вартоломеев подчерта: „Библиотеките са единственото място, което остана като убежище на българската книга и на стойностната литература в света на технологиите. Дарението, което правим, е не само по повод 25-ата годишнина на ИК „Хермес”, но и заради факта, че ние винаги сме спазвали и отстоявали политика за подкрепа на българските автори и българската книга. Една от основните цели на екипа е да популяризира родната литература и да дава възможност тя да става достъпна за все повече читатели”, каза Стойо Вартоломеев.

Сред дарените книги има издания на изявени български творци, детска литература, както и издания на най-младото поколение български автори, сред които е и романът „Екс орбита” на Васил Георгиев, който лично даде автографи и надписа книгите си за всяка библиотека. Първият свитък с дарени книги получи Възрожденско читалище „Зора - 1866”, което през тази година отбелязва 150-годишен юбилей.


Автор:
РБ "Любен Каравелов" - Русе
Публикация:
18.05.2016 г. 15:59
Посетено:
1194
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/23599-ik-hermes-dari-knigi-na-rusenski-biblioteki-i-chitalishta