Дарения

Издателска къща „Хермес“ прави голямо дарение на читалищата във Велико Търново и региона

ИК "Хермес" ще дари книги на български автори на стойност 25 000 лева на читалищата в 5 български региона

По повод 25-ата си годишнина Издателска къща „Хермес“ ще направи дарение от книги на български автори на стойност 25 000 лева на читалищата в 5 български региона.

Започваме от Велико Търново, където на 12 май от 13,00 часа в РНБ „Петко Р. Славейков“ управителят на „Хермес“ - г-н Стойо Вартоломеев, ще се срещне с библиотечната общност от региона, за да дари книги на стойност 5000 лева на 30 читалища. Специален гост на събитието ще бъде и нашият автор – големият български писател и сценарист – Георги Мишев, чиито книги, благодарение на „Хермес“, намериха своите нови читатели, докосвайки сърцата и на младото поколение.  Сред дарените заглавия ще има и по едно от Георги Мишев - с автограф от автора.

Останалите писатели, чиито книги ще подарим на читалищата във Велико Търново и региона, също са знакови имена в родната литература - като Владимир Зарев, Недялко Славов, Георги Божинов и много други.

В своята 25-годишна история Издателска къща „Хермес“ винаги е спазвала политика за подкрепа на българските автори и българската книга. Една от основните ни цели е да популяризираме родната литература и да даваме възможност тя да става достъпна за все повече читатели. Водени от тази идея, правим и дарението на българските читалища. Радваме се, че това се случва в навечерието на 24 май - Деня на българската просвета и култура.



Автор:
ИК "Хермес"
Публикация:
11.05.2016 г. 13:54
Посетено:
1094
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/23529-izdatelska-kashta-hermes-pravi-golyamo-darenie-na-chitalishtata-vav-veliko-tarnovo-i-regiona