Дарения

39 нови книги пътуват към детските ръце

Дарените детски книги ще участват в инициативата „Пътуващи сандъчета”

39 нови книги пътуват към детските ръце


◊ СЪБИТИЕТО

По повод десетата юбилейна Национална библиотечна седмица, Нов български университет дари 39 книги за деца от най-ранна до юношеска възраст на Българска библиотечно-информационна асоциация (ББИА).

Дарението бе обявено от г-жа Снежана Янева, Председател на ББИА, по време на откриването на инициативата, която се провежда от 11 до 15 май 2015 г. под патронажа на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО и с подкрепата на фондация „Америка за България“ и фондация „Глобални библиотеки – България“. Сред официалните гости бяха г-жа Полина Карастоянова, Председател на Комисията по културата и медиите при 43. Народно събрание, г-н Карл Форцхаймър, съпредседател и член на Съвета на директорите на фондация „Америка за България”, представители на Министерството на културата, Министерството на образованието и науката и Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО.

Дарените детски книги ще участват в инициативата „Пътуващи сандъчета”. Чрез нея НБУ ще насърчи четенето на деца от училищни, читалищни, общински и регионални библиотеки. Книгите са избрани от номинираните издания на издателствата: „MBG Books“, „Агата-А“, „Делакорт“, „ЕМАС“, „Ентусиаст“, „Жанет 45“, „Колибри“, „Сиела“, „Софтпрес“, „Фют“ и „Хермес“ за наградата “Бисерче вълшебно” в категории “Откриватели” (6-8 г.), “Мечтатели” (9-11 г.), “Майстори” (12-15 г.) на сайта „Детски книги“.

Автор: НБУ Библиотека
13.05.2015 г. 14:18
Посетено: 1181
Етикети: библиотека, ББИА, дарение, детски книги, книги, НБУ, пътуващи сандъчета
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/21413-39-novi-knigi-patuvat-kam-detskite-ratse