Дарения

Уеб "готвене" с Hacking Hot Potatoes

Дарена електронна книга

Уеб "готвене" с Hacking Hot Potatoes


◊ СЪБИТИЕТО

Библиотеката на НБУ се сдоби с първата дарена електронна книга – „Hacking Hot Potatoes: The cookbook“. Дарението направи авторът на монографията ас. Станислав Богданов от департамент "Англицистика".

Книгата е предназначена за преподаватели, разработващи електронно дидактическо съдържание с широко популярния софтуер Hot Potatoes, създаден от Мартин Холмс и Стюарт Арнейл от университета Виктория (Британска Колумбия, Канада). Под формата на „рецепти”, на преподавателите се представят не много сложни приложения на HTML и CSS код, за постигане на по-голяма интерактивност на електронния материал. Рецептите в книгата представляват добри практики, събирани с течение на времето и насочени към най-новите технологии – мобилно учене посредством таблети и смарт телефони.

Изданието се състои от четири глави, които разглеждат: визуалния дизайн на електронните материали (Глава 1. Интерфейс), начините за създаване на мултимедийни електронни дидактически материали (Глава 2. Мултимедия), модификациите въз основа на теориите за учене (Глава 3. Педагогически рецепти), таксономия от над 90 възможни упражнения, създадени с Hot Potatoes (Глава 4. Ресурси).

Електронната книга „Hot Potatoes: The cookbook“ е достъпна на всички 8 терминала в залата за електронни ресурси в библиотеката на Нов български университет.

Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
14.02.2014 г. 16:41
Етикети:
дарениеелектронни книгиНБУ Библиотека
Станислав Богданов
Hacking Hot Potatoes. The cookbook
Hot Potatoes
Посетено:
1580
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/18550-ueb-gotvene-s-hacking-hot-potatoes