Дарения

Дарени книги на НБУ от престижното издателство „AXAC“

Изданията са свързани с испанско езикознание и испанска литературна класика

Дарени книги на НБУ от престижното издателство „AXAC“


◊ СЪБИТИЕТО

Испанското издателство „AXAC“ публикува тази година труда на проф. Мария Китова, д.н. „El 'amor a la palabra". Las fuentes del interes por la lengua desde la Antiguedad hasta finales del Renacimiento“ и заедно с него предостави на библиотеката на НБУ свои нови книги.

Изданията са свързани с испанско езикознание (история и развитие на средновековния испански език; историческа граматика на испанския език от средата на ХVІІІ век; история на североиспанския език през ХІХ век; граматика и речник на америндианските езици ХVІ-ХVІІ век) и испанска литературна класика ХІХ-ХХ век. Сериите, в които излизат „Iberia“, „Paginas Finiseculares“, „Logophiles“, „Yuso“ са добре познати в научните и изследователски среди. 

Директор на издателство "АХАС" е проф. д-р Алешандре Вейга Родригес, декан на факултета по хуманитаристика на университета в Сантяго де Компостела. Той е изтъкнат учен с изследователски принос в история на испанския език и проблемите на многоезичието в обединена Европа. Удостоен е с титлата “Почетен доктор на Нов български университет” през 2008 г.

 

Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
15.11.2013 г. 15:05
Етикети:
испанска литератураНБУдарениекниги
испанско езикознание
проф. Мария Китова
AXAC
Посетено:
1494
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/18056-dareni-knigi-na-nbu-ot-prestizhnoto-izdatelstvo-axac