Дарения

Сборници на SGEM - дарени на НБУ

Библиотеката на Нов български университет с ценна научна сбирка

Сборници на SGEM - дарени на НБУ


Организационният комитет на Международната мултидисциплинарна научна конференция за гео науки (International Multidisciplinary Scientific GeoConference, SGEM) дари на Нов български университет свои сборници с научни доклади от последните години. В тях са събрани на едно място статии на учени, изследователи, преподаватели и специалисти от практиката, чиято обща цел е предлагането на решения на проблемите, свързани с глобалните промени в околната среда.

Сборниците са добре познати извън пределите на нашата страна, те са индексирани в „ISI Web of Science“ на „Thomson Reuters“, в три от базите данни на „ProQuest Publishing“. Организацията партнира на “EBSCO Publishing” и читателите на библиотеката на НБУ могат да ползват част от сборниците и чрез „Academic Search Complete“, а системата за отдалечен достъп им дава възможност да направят това от всяка интернет точка, на която се намират.

Организатори на международната конференция “SGEM” са Българска академия на науките, Академия на науките на Чешката република, Латвийска академия на науките, Полска академия на науките, Руска академия на науките, Сръбска академия на науките и изкуствата, Словашка академия на науките, Националната академия на науките на Украйна, Институт по водни проблеми и хидроенергетика на Киргизката република, Българска стопанска камара и българското Министерство на околната среда и водите.

Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
19.10.2013 г. 12:59
Етикети:
Научни публикацииНБУ
Международна мултидисциплинарна научна конференция за гео науки
SGEM
International Multidisciplinary Scientific GeoConference
Посетено:
1452
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/17866-sbornitsi-na-sgem-dareni-na-nbu