Дарения

НБУ - партньор на училищата

Нов български университет дари мебели и библиотечни стелажи на две столични училища

НБУ - партньор на училищата


◊ СЪБИТИЕТО

В навечерието на новата учебна година 2013-2014 Нов български университет дари мебели, използвани в библиотеката, на 66-то СОУ „Филип Станиславов“ и 88-мо СОУ „Димитър Попниколов“. Първопричина e реконструирането на сграда. Двете училища се намират в близост до Университета в столичния квартал „Овча купел“, а и ръководствата им проявиха интерес към отправеното предложение.

Дарението се състои от популярни, за открити библиотечни пространства, едностранни и двустранни стелажи, специални стелажи за съхранение на аудиокасети, а също и модулни офис мебели. Те са подходящи както за училищните библиотеки, така и за класните стаи на учениците.

Библиотеката на НБУ партнира с избраните училища. Възпитаниците им са гости на провежданата всеки месец програма „Отворени врати“. По време на тези посещения се организира опознавателна обиколка в библиотеката и така учениците се запознават с колекциите от книги, списания, електронни издания, научнопопулярни филми и музикални дискове. Обикновено гостуването им в Нов български университет продължава в учебния музей и галерия УниАрт.  

Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
13.09.2013 г. 12:23
Етикети:
мебелиНБУ
88 СОУ Димитър Попниколов
66 СОУ Филип Станиславов
библиотечни стелажи
Посетено:
1670
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/17595-nbu-partnyor-na-uchilishtata