Дарения

Носители на "Награда Варна" направиха дарение на детските градини в града

Група "Лот Лориен" подари на най-малките варненци новия детски албум на Доно Цветков "Слънчева дъга"

Носители на "Награда Варна" направиха дарение на детските градини в града


Варненската world fusion формация "Лот Лориен", която тази година стана носител на Награда „Варна“ в областта на културата, реши да сподели част от паричната си награда с най-малките варненци като подари на всички забавачници в града новия диск на варненския композитор Доно Цветков „Слънчева дъга“. В него авторът на „Ало, ало, Слънчице“ представя своите нови песни, подкрепен от звезди на българската поп музика – Орлин Павлов, Деси Добрева, Богдан Томов, Цецо Елвиса.

„Спряхме се на този проект по няколко причини“, сподели Кирил Георгиев, създател на групата. „От една страна авторите на албума са варненци и по този начин ще допринесем за популяризирането на творчески проект на нашия град, а от друга страна всички познаваме добре творчеството за деца на Доно Цветков, чиито песни са включени в учебните помагала за детски учебни заведения и училища, а песента „Ало, ало, Слънчице“, заглавна за предния му детски албум, надмина 3 млн. гледания в YouTube, пее се от всяко българско дете и отдавна се разпространява извън границите на България. Смятаме, че в дните на задълбочаваща се бездуховност, решението е да започнем от най-малките, за да се изграждат ценности и отношение към музиката“, допълни той. Членовете на "Лот Лориен" връчиха дисковете за детските градини на кмета на Варна Иван Портних.

До наградата „Варна“ формацията стига след петнадесетгодишен творчески път и с успехите, които реализира през 2012 г. – песента „Без надпис” от албума „Някъде там” (”Elsewhere”, 2012) спечели наградата на публиката на конкурса „Златна пролет” на БНР. Същото отличие им донася и “Gypsy Song” (на фестивала за поп и рок музика „София - 2012”), която достигна челни места в радиокласациите.



Автор:
Петър Павлов, ВСУ
Публикация:
28.08.2013 г. 12:15
Етикети:
музикадарениеВарна
детска песен
Слънчева дъга
Доно Цветков
Група Лот Лориен
Посетено:
1716
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/17506-nositeli-na-nagrada-varna-napraviha-darenie-na-detskite-gradini-v-grada