Дарения

НБУ дари над 3000 книги на затвори и училища, 66-то СОУ – с нови компютри

Дарителска кампания "Всяка книга ражда мечта"

НБУ дари над 3000 книги на затвори и училища, 66-то СОУ – с нови компютри


В Нов български университет бе проведена дарителска кампания под наслов "Всяка книга ражда мечта" в подкрепа на библиотеките към училища и места за лишаване от свобода. Идеята да подариш мечта обедини цялата академична общност, включиха се студенти, преподаватели и представители на администрацията, граждани, учени и творци. 

Събрани са 3075 книги, от които 1403 са насочени към Министерство на образованието, младежта и науката за разпределение между училищните библиотеки, а 1672 към Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” към Министерство на правосъдието за библиотеките в местата за лишаване от свобода.

Като дарители са записани над 100 имена, включително много учени и творци, между които Мартина Вачкова и Невяна Иванова.

На 1 юни, по случай Деня на детето, Нов български университет дари 23 компютърни конфигурации на учениците от 66-то СОУ “Филип Станиславов” в гр. София, използвани в един от компютърните центрове към библиотеката на ВУЗ-а. Университетът посрещна гости от училището в самия край на месец март, тогава те посетиха библиотеката и изложбата “Домашния култ” на Учебния музей на НБУ. С безвъзмездно предоставените машини ще бъде оборудван кабинет по информационни технологии.

Автор:
Иван Попов
Публикация:
07.06.2012 г. 20:45
Етикети:
Посетено:
1778
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/14924-nbu-dari-nad-3000-knigi-na-zatvori-i-uchilishta-66-to-sou-s-novi-kompyutri