Дарения

В подкрепа на книгата и четенето

Продължава кампанията на Кмета на Столична община Йорданка Фандъкова

◊ СЪБИТИЕТО
   
И през тази година продължава кампанията на Кмета на Столична община Йорданка Фандъкова в подкрепа на книгата и четенето. Кампанията има за цел да повишава грамотността и образоваността на младите хора, да стимулира четенето и книгоиздаването. От началото на кампанията през 2010 г. досега са подарени на библиотеки, училища и читалища над 1700 книги за над 18 000 лв.

На 22 май (вторник), от 15.00 ч., в Мраморното фоайе на Столична библиотека (пл. „Славейков” № 4), кметът на София Йорданка Фандъкова символично ще връчи дарение с български книги на Столична библиотека, читалищни и училищни библиотеки. Инициативата е в навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Ще бъдат подарени повече от 1000 български книги на стойност над 15 000 лв. Основни партньори в акцията са издателствата „Захарий Стоянов” и „Жанет 45”.

На събитието ще присъстват авторите Лиляна Стефанова, Маргарита Петкова, Евтим Евтимов, Георги Марков, Кирил Кадийски, Димитър Кирков, Тодор Коруев, Андрей Андреев, Божана Апостолова и Иван Гранитски.

Автор: Мария Томова
21.05.2012 г. 16:18
Посетено: 1365
Етикети: Йорданка Фандъкова, Столична община, четене, книги, дарение, кмет на София, подкрепа на книгата
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/14796-v-podkrepa-na-knigata-i-cheteneto