Дарения

Дарителската кампания на НБУ "Всяка книга ражда мечта" събра 3075 книги

Детски книги и енциклопедии, учебници и учебни помагала, произведения на класици

Дарителската кампания на НБУ "Всяка книга ражда мечта" събра 3075 книги


Библиотеката на Нов български университет постави начало на дарителската кампания “Всяка книга ражда мечта” на 1 март. Тя бе посветена на 23 април - Световен ден на книгата и авторското право. Нашата цел бе да подкрепим развитието на библиотеките в училищата и местата за лишаване от свобода.

Идеята да подариш мечта докосна цялата академична общност, включиха се студенти, преподаватели и представители на администрацията. Като дарители са записани над 100 имена, като по-голямата част пожелаха да останат анонимни. Част от личните си библиотеки предоставиха Васил Павлов и проф. д-р Михаил Мелтев. Кампанията излезе извън рамките на университета и към нас се присъединиха много граждани, учени и творци, между които Мартина Вачкова и Невяна Иванова. Поради големия интерес приемането на литература продължи до края на месец април.

Събраните 1403 детски книги и енциклопедии, учебници и учебни помагала, произведения на класици, изучавани в средното образование и научно-популярни четива са насочени към Министерство на образованието, младежта и науката за разпределение между училищните библиотеки. Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” към Министерство на правосъдието получи 1672 тома съвременна художествена литература за библиотеките към местата за лишаване от свобода.

Благодарим на всички, които чрез акта на своето дарение насърчават образованието и четенето.

Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
14.05.2012 г. 17:25
Посетено:
1859
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/19/news/14735-daritelskata-kampaniya-na-nbu-vsyaka-kniga-razhda-mechta-sabra-3075-knigi