Общество

Хаити не е филм: участвай и ти!

Благотворителна вечер в помощ на пострадалите в Хаити

Хаити не е филм: участвай и ти!


◊ СЪБИТИЕТО

На 3 февруари 2010 г., сряда, Домът на киното ще отвори широко вратите си от 20.30 часа за благотворителна вечер в помощ на пострадалите при бедствието в Хаити.

В събитието, подкрепено и от Български червен кръст, ще се включат поетите: Георги Господинов, Силвия Чолева, Марин Бодаков, Миглена Николчина, Борис Роканов, Мирела Иванова, Петър Чухов, Кристин Димитрова, Стефан Иванов, Надежда Радулова, Палми Ранчев, Марица Колчева, Димитър Кенаров, Поли Муканова, ВБВ, Камелия Спасова, Иван Ланджев,
Ясен Атанасов, Диана Коленцова, Александър Мануилов, Станислава Станоева, Георги Савчев, Мина Стоянова, Станимир Панайотов, Мария Калинова, Иван Христов и Ясен Василев.

В инициативата ще участват и променящите кръвообращението музиканти от Nasekomix, „Гологан”, Деси от Phuture Shok, Ambient Anarchist и Popara.

Свой щанд с книги на български автори ще представи издателство „
Алтера”. Всички приходи от продажбите ще бъдат използвани за настоящата благотворителна кауза.


◊ ЗАЩО И КАК

В София е зима, в Хаити е лято, но неочакваното няма сезон. Любовта и съпреживяването също нямат сезони и география, но имат анатомия, клапи, камери и тонове.

Хаити е една от най-бедните страни в света и след опустошителните земетресения с магнитуди от 7 и 6.1 по Рихтер, в нея нарастват единствено откриваните нови жертви и тежко ранени, страхът, гладът, изолацията и изтощението. Ние можем да помогнем да не нараства отчаянието, да помогнем като не бъдем статисти.

Всеки може да се участва в "Хаити не е филм" с минимален дарителски вход от 5 лв., а след 22:00 часа и на Отворен микрофон със свое артистично изпълнение.

Влезте в сърцата си!

 
◊ И ОЩЕ

Всички приходи от събитието ще бъдат преведени на специално откритата от БЧК банкова сметка в подкрепа на спешния апел на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец за помощ на пострадалите в Хаити. Те ще бъдат използвани за осигуряване на подслон, медицински грижи, храна, вода и други най-неотложни нужди от първа необходимост. На събитието ще присъстват представители на БЧК. Сметката е отворена за дарения и извън рамките на организираната благотворителна вечер.


УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

IBAN: BG 64 UNCR 7630 1078 6609 13

BIC: UNCRBGSF

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

Автор:
алтера
Публикация:
01.02.2010 г. 21:19
Етикети:
Посетено:
3114
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/9274-haiti-ne-e-film-uchastvay-i-ti